miercuri, martie 29, 2023

Semnul care prevestește moartea poate apărea cu două săptămâni înainte, potrivit unui medic din Marea Britanie, care se ocupă de persoane aflate în pragul decesului, a explicat în detaliu ce observă la pacienții săi.

Un medic specialist în îngrijire paliativă, care a fost martor la trecerea în neființă a sute de persoane, dezvăluie ce se întâmplă atunci când cineva moare, dar și ce simte persoana respectivă în acele momente. În ciuda adevărului trist și cinic, moartea este finalul cu care toți ne vom confrunta, însă este un proces despre care oamenii de știință știu foarte puține.

Te-ar mai interesa: Se dă startul înscrierilor la examenul de Rezidenţ...

Studiile asupra fenomenului natural sunt puține, fapt ce i-a determinat pe unii experți în domeniul medical să își publice propriile experiențe cu pacienții, notează Express. Medicul, expert în îngrijire paliativă, transmite că moartea este un proces care începe cu aproximativ două săptămâni înainte ca inima să nu mai bată.

Semnul care prevestește moartea cu 2 săptămâni înainte

Seamus Coyle, cercetător emerit la Universitatea din Liverpool, a vorbit despre acest proces, într-un articol publicat în The Conversation.

„Ca expert în îngrijire paliativă, cred că moartea e un adevărat proces care începe cu două săptămâni înainte să trecem în neființă. În tot acest timp, oamenii se simt din ce în ce mai puțin bine. În general, se chinuie să meargă și devin mai obosiți, reușesc să stea treji pe perioade din ce în ce mai scurte. Spre finalul ultimelor zile de viață, capacitatea de a înghiți pastile sau mâncare și diverse băuturi eludează.

Te-ar mai interesa: Descoperire majoră. De ce sunt hipertensivii la ri...

În acest moment spunem că persoanele <mor activ> și suntem de părere că mai au cam 2-3 zile de trăit. Cu toate acestea, o parte dintre ei vor trece prin această întreagă fază în decursul unei zile, în timp ce alții pot sta la răscruce chiar și o săptămână până să își dea ultima suflare, un lucru care e traumatizant pentru familii. Sunt diferite lucruri care se întâmplă, nu le putem prezice”, a declarat specialistul.

Te-ar mai interesa: Ce boli poate anunța urina urât mirositoare. Nu ig...

Mai mult decât atât, chiar dacă nu se știe cu exactitate ce se întâmplă atunci când o persoană moare, există studii care relevă faptul că anumite chimicale sunt eliberate în creier, printre care și endorfinele, care te fac să te simți euforic, cunoscute și ca „hormonul fericirii”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private