miercuri, septembrie 28, 2022

Pete pe limbă care anunță cancerul. O femeie care a fost diagnosticată cu cancer și a ajuns să aibă nevoie de o operație invazivă, după ce a mers la medic din cauza unor pete apărute pe limbă. Deși, a crezut că nu e nimic grav, medicii i-au pus un diagnostic. 

Charlotte Webster-Salter, în vârstă de 27 de ani, a început să aibă ulcerații bucale în 2018, dar s-a gândit că trebuie să fi fost din cauză că se simțea „epuizată” ca urmare a turelor lungi în care lucra ca însoțitoare de bord. Dar ulcerațiile au apărut și au dispărut în următorii doi ani, dentistul suspectând că erau cauzate de apariția măselelor de minte.

Te-ar mai interesa: Ultima modă în materie de slăbit. Fără alimente in...


Diagnosticul, un șoc

Ea a declarat: „Ulcerele apăreau întotdeauna într-o singură zonă – ceea ce mi s-a părut ciudat. În mintea mea credeam că este vorba doar de stres sau de o stare de epuizare. Am crezut chiar că era din cauza mahmurelii sau că mâncarea picantă îmi dăunează. Mi-am îndreptat dinții și mi-am făcut plombe, dar nimic nu m-a ajutat.”

Charlotte a fost supusă unei biopsii, iar medicii și-au dat seama că adevărata problemă era o tumoră canceroasă numită carcinom cu celule scuamoase.

Această veste a fost o lovitură deosebit de dură pentru Charlotte și familia ei, deoarece mama ei, Sam, acum în vârstă de 51 de ani, a suferit de cancer la sân după ce a fost diagnosticată la 49 de ani.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Acesta este cel mai important fact...

Charlotte alături de mama ei, Sam

Sam suferise o mastectomie, chimioterapie și radioterapie și se afla în remisie când Charlotte și-a dezvăluit diagnosticul.

Charlotte a declarat: „Am râs pur și simplu când mi-au spus – am fost atât de șocată încât nu știam cum să reacționez. Nu m-am gândit nicio secundă la posibilitatea de a avea cancer. Cel mai greu a fost să-i spun mamei mele, așa că am așteptat să o fac personal. Trecuse prin atâtea și mi-a frânt inima să-i spun că și fiica ei avea cancer”.

Te-ar mai interesa: Trigliceride crescute: semne de avertizare care ap...

Charlotte a fost supusă unei operații de nouă ore și jumătate pentru a i se tăia partea afectată a limbii și pentru a o înlocui cu mușchi de la coapsă, numit ‘lambou de piele’.

Charlotte a fost supusă unei operații de nouă ore și jumătate pentru a i se tăia partea afectată a limbii

Nu erau siguri dacă cancerul se răspândise sau nu, așa că medicii i-au îndepărtat un ganglion limfatic din gât pentru a fi testat.

Din cauza umflăturii, Charlotte avea dificultăți în a respira, așa că i s-a făcut și o traheostomie – o deschidere în gât prin care se introduce un tub pentru a o ajuta să respire. În această perioadă terifiantă, Charlotte a fost susținută de partenerul ei, Tom.

Te-ar mai interesa: Cum arată soția lui Mihai Șora. E cu aproape 60 de...

În noaptea dinaintea operației, Tom și cu mine am mers la restaurant și am mîncat curry.  „Nu știam când voi mai putea să mănânc sau chiar să vorbesc.”

Operația la care a fost supusă Charlotte s-a terminat cu success, iar în prezent tânăra se recuperează.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private