Sari la conținut

Semnul de pe față cel mai frecvent asociat cu cancerul de stomac

sucul-medicament pentru organism
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Nuca de cocos este o sursă versatilă de numeroși nutrienți

CANCERUL se va manifesta diferit in functie de tipul de celula sau organul afectat. Cancerul de stomac, care rareori produce semne de avertizare în stadiile inițiale, a fost asociat cu o erupție cutanată despre care se știe că apare pe față.

Cancerul de stomac, cunoscut și sub numele de cancer gastric, este cauzat de creșterea necontrolată a celulelor anormale care se formează în mucoasa interioară a stomacului. Deoarece semnele afecțiunii pot fi atât de vagi și prost definite, poate dura luni pentru a obține o trimitere de la un medic de familie. Un semn de pe piele a fost asociat cu stadiile incipiente ale bolii.

Primele semne ale cancerului gastric tind să includă pofta de mâncare scăzută, pierderea în greutate, dureri abdominale, disconfort în abdomen și senzație de sațietate consumând o masă mică.

Ocazional, afecțiunea se poate manifesta pe cale cutanată, provocând erupții pe față, cunoscută sub numele de Papuloeritrodermie.

Un raport publicat în Chinese Journal of Cancer Research afirmă: „Manifestările sale tipice sunt papule difuze de înroșire, infiltrații, umflături și descuamări în aproape tot corpul nostru, în special la nivelul feței și a pliurilor.

„Pe lângă piele, poate invada și mucusul, anexele pielii, ganglionii limfatici.”

Mai multe alte tipuri de cancer au fost găsite în asociere cu PEO, potrivit unui raport din Biblioteca Națională de Medicină din Marea Britanie.

Aceasta include cancerul de stomac, colon, prostată și leucemie limfocitară.

JAMA scrie: „Cea mai frecventă afecțiune malignă asociată cu PEO este cancerul gastric, posibil pentru că cancerul gastric este cea mai frecventă malignitate în Japonia. „

Starea pielii este adesea insolubilă și însoțită de mâncărime.

Se caracterizează prin compoziția unor papule dense în formă de pavaj pe peretele abdominal.

Cum să preveniți cancerul de stomac

Harvard Health explică: „Cancerul de stomac, numit și cancer gastric, este creșterea necontrolată a celulelor atonale care formează mucoasa interioară a stomacului.

Adeseori, boala nu provoacă simptome până în stadiul său ultim. De obicei, în momentul în care cancerul de stomac este diagnosticat, prognosticul este prost.

Majoritatea persoanelor diagnosticate cu boala tind să aibă peste 60 de ani, deoarece boala apare rar înainte de vârsta de 50 de ani.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.