Sari la conținut

Semnul de pe ureche care poate prezice un atac de cord. „Semnul lui Frank”

Atacul de cord apare atunci când fluxul de sânge către inimă se oprește brusc. Una dintre cele mai periculoase forme de boli de inima, atacurile de cord pot fi uneori prezise de semne în alte părți ale corpului, inclusiv urechi.

Bolile de inimă și toate afecțiunile care stau sub umbrela 3i sunt foarte răspândite în Marea Britanie. British Heart Foundation spune că aproximativ 7,6 milioane de oameni trăiesc cu boli de inimă în Marea Britanie, în timp ce bolile în sine provoacă aproximativ 160.000 de decese în fiecare an, echivalentul a unul la fiecare trei minute.

În consecință, medicii se concentrează nu numai pe tratarea bolii, ci și pe prevenirea ei și să știe la ce semne să se uite. Semnele menționate ale bolilor de inimă pot apărea în mai multe locuri ale corpului.

Acestea includ urechile și o afecțiune cunoscută sub numele de „semnul lui Frank”, după bărbatul care a observat pentru prima dată cuta, doctorul Sander Frank.

Citeste si:

Dr. Frank a observat pentru prima dată fenomenul la pacienții cu dureri în piept și blocaje ale arterelor coronare.

Semnul lui Frank este cunoscut și sub numele de pliu diagonal al lobului urechii, unul care se extinde până la lobul urechii.

Unele studii sugerează că această cută este asociată cu un risc crescut de boli de inimă.

Cu toate acestea, deși semnul lui Frank este asociat cu o boală de inimă, nu înseamnă neapărat că cineva cu acesta are o boală de inimă.

Semnul lui Frank

Ca urmare, nu există un răspuns definitiv în această privință.

Cu toate acestea, o teorie este că semnul lui Frank este asociat cu pierderea elastinei și a fibrelor elastice.

Acesta este un proces care afectează vasele de sânge la persoanele cu boală coronariană.

Cu timpul s-au realizat mai multe studii pe această temă și majoritatea confirmau teoria doctorului Frank. Unele studii susțin că prezența pliurilor periauriculare se asociază cu boli cardiovasculare indiferent de factorii de risc tradiționali, cum ar fi dislipidemia, diabetul zaharat sau fumatul. Studii recente au sugerat că semnul lui Frank poate fi un marker al aterosclerozei generalizate. Cutele de pe lobul urechii semnalează de asemenea obstrucția arterelor carotide, ceea ce presupune riscul de accident vascular cerebral ischemic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.