luni, iunie 27, 2022

Descoperire medicală: o tânără de 20 de ani primește ureche imprimată 3D făcută din propriile celule. „Este un moment cu adevărat istoric pentru pacienții cu microtia”.

O femeie de 20 de ani a devenit prima din lume care a primit un implant de ureche umană cu o tehnologie imprimată 3D care folosește propriile celule.

Implantul AuriNovo, dezvoltat de 3DBio Therapeutics (3DBio), o companie de medicină regenerativă în stadiu clinic, este un implant de țesut viu, specific pacientului, creat folosind tehnologia de bioprintare 3D.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Descoperire medicală: o tânără de 20 de ani a primit ureche imprimată 3D făcută din propriile celule

Implantul este special pentru pacienții cu microtia, o deformare congenitală rară în care una sau ambele urechi exterioare sunt absente sau subdezvoltate. În primul studiu clinic al tehnologiei, medicii au reconstruit urechea femeii folosind celulele cartilajului proprii ale pacientului.

Construcția a fost apoi imprimată într-o dimensiune și formă care se potrivesc cu urechea opusă a pacientului pentru implantare.

Este o „procedură de reconstrucție revoluționară”, a spus 3DBio într-un comunicat.

„Metodele chirurgicale actuale pentru reconstrucția urechii necesită recoltarea cartilajului costal sau utilizarea implanturilor de polietilenă poroasă (PPE). Dar, implantul AuriNovo necesită o procedură chirurgicală mai puțin invazivă decât utilizarea cartilajului costal pentru reconstrucție”, a spus dr. Arturo Bonilla, care a efectuat procedura de implant transformațional, potrivit NY Times

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

„Ne așteptăm, de asemenea, să aibă ca rezultat o ureche mai flexibilă decât reconstrucția cu un implant PPE. Implantul de țesut viu AuriNovo este conceput pentru a oferi o soluție mai bună pacienților născuți cu microtia, transformându-le aspectul și construindu-și încrederea și stima de sine.” a adăugat Bonilla, care este, de asemenea, fondatorul și directorul Microtia-Congenital Ear Deformity Institute din San Antonio, Texas.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

„Este un moment cu adevărat istoric pentru pacienții cu microtia”

Studiul clinic de fază 1/2a, care își propune să implice 11 persoane, va fi desfășurat la Los Angeles, California și San Antonio, Texas. În așteptarea rezultatului acestui studiu, cercetătorii vor efectua un al doilea studiu și mai amplu înainte de a solicita aprobarea AuriNovo de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), căruia i s-a acordat, de asemenea, denumirea de medicamente orfane și de boli rare pediatrice de către organismul de reglementare, ceea ce înseamnă că va primiți o examinare prioritară când sunteți gata.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

„Acesta este un moment cu adevărat istoric pentru pacienții cu microtia și, mai larg, pentru domeniul medicinei regenerative, deoarece începem să demonstrăm aplicarea în lumea reală a tehnologiei de inginerie tisulară de ultimă generație”, a declarat Daniel Cohen, director executiv 3DBio și Cofondator, într-o declarație.

Cohen a mai spus că succesul tehnologiei ar putea demonstra potențialul său de a oferi implanturi de țesut vii în alte domenii terapeutice în viitor.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

„Indicațiile noastre inițiale se concentrează pe cartilaj în domeniile reconstructive și ortopedice, inclusiv tratarea defectelor nazale complexe și a degenerescenței coloanei vertebrale”, a precizat Cohen.

„Așteptăm cu nerăbdare să folosim platforma noastră pentru a rezolva alte nevoi medicale nesatisfăcute cu impact ridicat, cum ar fi reconstrucția lumpectomiei și, în cele din urmă, să se extindă la organe”, a mai spus acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private