Sari la conținut

Semnul din partea inferioară a spatelui care poate indica un cancer! Acesta este semnalul de alarmă!

Deși cancerul poate fi o perspectivă descurajantă, capacitatea de a detecta semnele și simptomele de avertizare poate ajuta la depistarea precoce a afecțiunii. Un expert a împărtășit semnalele de avertizare pentru a le identifica când vine vorba de cancerul de col uterin, care afectează aproape 3.200 de persoane în fiecare an.

„Cancerul de col uterin se găsește oriunde în colul uterin, care este deschiderea dintre vagin și uter”, a spus Kate Goodman, Senior Litigation Executive la Patient Claim Line. „Majoritatea cancerelor de col uterin sunt cauzate de o infecție cu anumite tipuri de HPV”.

Expertul a enumerat semnele de avertizare, inclusiv un simptom care apare în partea inferioară a spatelui.

Kate Goodman a spus că persoanele expuse riscului trebuie să „ai grijă” la durere în această zonă.

Trustul pentru cancerul de col uterin  descrie acest lucru ca o durere inexplicabilă în partea inferioară a spatelui și adaugă că poate apărea și între oasele șoldului (pelvis).

Cu toate acestea, acesta nu este singurul semn al acestui tip de cancer. Doamna Goodman a adăugat: „Ar trebui să solicitați o programare la medicul dumneavoastră de familie dacă aveți modificări ale secrețiilor vaginale, sângerări sau dureri în timpul sau după un contact intim și dureri în partea inferioară a spatelui și/sau a abdomenului inferior”.

„Dacă observați orice sângerare vaginală neobișnuită, cum ar fi sângerare între menstruații, după menopauză sau perioade mai abundente decât în mod normal, acesta poate fi un semn de cancer de col uterin.”

Cancer de col uterin

Potrivit NHS, principalele simptome ale cancerului de col uterin includ:

  • Sângerare vaginală neobișnuită pentru tine (sau menstruații mai abundente decât de obicei)
  • Modificări ale scurgerii vaginale
  • Durere în timpul sexului
  • Durere în partea inferioară a spatelui, între oasele șoldului sau în abdomenul inferior.

Doamna Goodman a spus: „Este important să ne amintim că doar pentru că aveți un simptom care ar putea fi cancer de col uterin, acest lucru nu înseamnă că îl veți avea.

„Multe alte afecțiuni comune au aceste simptome, dar este important să fii în continuare controlat; nu așteptați până la testul de rutină pentru frotiul Papanicolau.”

În Anglia și Irlanda de Nord, persoanele cu col uterin cu vârsta cuprinsă între 25 și 50 de ani sunt invitate la un test de frotiu Papanicolau la fiecare trei ani.

Cei de peste 50 de ani sunt invitați la fiecare cinci ani până când împlinesc 64 de ani.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: