vineri, iunie 9, 2023

Semnul evident care poate cauza moartea tinerilor. Indiciul care anunță primele simptome

Potrivit unui studiu recent, lipsa forței sau starea de slăbiciune ar putea fi un semn că ești predispus la o viață mai scurtă, scrie publicația The Sun. Bolile legate de vârstă includ demența, bolile cardiovasculare și diabetul.

Accelerarea vârstei de metilare a ADN-ului

Oamenii de știință americani au descoperit că persoanele care nu au forță musculară pot suferi de „accelerarea vârstei de metilare a ADN-ului”, ceea ce înseamnă că au prezentat semne de îmbătrânire mult mai repede decât cei care au un tonus muscular bun.

Dr. Mark Peterson a spus că se aștepta să găsească o legătură între starea de slăbiciune și îmbătrânirea mai rapidă, dar a fost surprins de cât de puternică este asocierea.

„Am folosit noul slogan, ‘slăbiciunea este noul fumat’”, a explicat el.

Dr. Mark a spus că medicii ar trebui să facă teste de aderență în timpul programărilor de rutină pentru a măsura puterea funcțională.

Acest lucru înseamnă că, având o stare de slăbiciune, este mai probabil să existe puncte slabe în alte aspecte în ceea ce privește sănătatea, a explicat expertul.

„Dacă cineva nu are forță, ar trebui să fie un semnal că există un risc de apariție a bolilor cronice legate de vârstă”, a spus el.

Dacă observi că că forța ta este una slabă, merită să ceri ajutorul medicului tău pentru teste suplimentare, menționează autorul studiului.

Dacă ai mai multă forță, te va ajuta să trăiești mai mult? Răspunsul simplu este că nu.

Dacă ai acea stare de slăbiciune, efortul pe care îl depui pentru a avea un tonus muscular mai puternic nu-ți va adăuga ani la viață, a mai explicat medicul.

Acest lucru se datorează faptului că starea de slăbiciune este un indicator al îmbătrânirii accelerate, nu o cauză.

„Soluția nu este de a îmbunătăți forța musculară, ci de a face tot ce e nevoie pentru a avea un stil de viață echilibrat”, a precizat omul de știință, referindu-se la o dietă sănătoasă, la evitarea consumului excesiv de alcool și practicarea sportului în mod regulat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private