duminică, august 14, 2022

Rusia a furat formula vaccinului Oxford/AstraZeneca împotriva coronavirus și a folosit-o pentru a crea vaccinul Sputnik, relatează The Sun citând declarații ale unor miniștri britanici.

Serviciile de securitate din Marea Britanie spun că au dovada că unul dintre spionii lui Vladimir Putin a sustras informații vitale. Potrivit rapoartelor, date vitale au fost furate de la firma de medicamente AstraZeneca, inclusiv planul pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Vaccinul Sputnik-V dezvoltat în Rusia folosește o tehnologie similară cu cea a vaccinului conceput de Oxford.

Aceeași formulă, două vaccinuri diferite

Potrivit The Sun, autoritățile britanice sunt acum sigure că serul AstraZeneca a fost copiat. Se pare că datele au fost furate de un agent, nefiind vorba de un atac cibernetic.

Anul trecut, serviciile de securitate acuzau Rusia și declarau că sunt „mai mult de 95%” sigure că hackerii sponsorizați de statul rus au vizat organismele britanice, americane și canadiene care dezvoltă un vaccin anti-COVID.

Parlamentarul conservator Bob Seely, un expert în chestiunile privind Rusia, a declarat: „Cred că trebuie să ne ocupăm serios de spionajul rusesc și chinezesc”.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

„Fie că este vorba de furtul designului pentru Astra-Zeneca sau de șantajarea noastră cu privire la energie de către aceste regimuri autoritare și totalitare, trebuie să devenim înțelepți cu ei”, a completat el.

Biroul premierului Boris Johnson a refuzat să comenteze cu privire la furtul formulei Oxford/AstraZeneca.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private