Sari la conținut

Seva de mesteacăn și beneficiile miraculoase asupra sănătății.

beneficiile sevei de mesteacăn
Sursa foto: bzi.ro

Seva de mesteacăn se extrage primăvara, înainte de deschiderea mugurilor și a înfrunzirii arborelui. Aceasta are nenumărate beneficii asupra sănătății, datorită proprietăților diuretice și depurative.

Seva de mesteacăn este bogată în betulină, în glucoză și fructoză (care îi conferă un gust ușor dulce), aminoacizi, derivați terpenici, vitamine și o serie întreagă de minerale valoroase: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu și fier.

Există perioade optime (lună în creștere) și tehnici specifice de recoltare și depozitare. Dacă acestea nu sunt respectate, seva se degradează, iar efectul terapeutic este compromis. De asemenea, recoltarea sevei trebuie făcută doar în anumite cantități, pentru a nu distruge arborele, explică medichub.ro.

Seva de mesteacăn și beneficiile asupra sănătății

Seva de mesteacăn tonifică organismul şi favorizează combaterea calculilor renali, elimină acidul uric depus pe articulații și este, de asemenea, util în caz de eczeme, cistite, reumatism, inflamaţii.

Se recomandă administrarea a 2 ml de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, 1 lună, în cazul adulţilor. Pentru copiii de peste 10 ani, este indicată pentru aceeaşi frecvenţă şi perioadă doza de 1 ml.

Ca să beneficiezi de calităţile mesteacănului ţine cura cu sevă 3 săptămâni. Curele sunt benefice primăvara şi toamna, când organismul are nevoie de detoxificare şi la nivelul articulaţiilor, potrivit Click! Sănătate.

Seva de mesteacăn nu are contraindicații și este potrivită pentru toate persoanele.

  • adulți sănătoși pentru cure de detoxificare, în caz de astenie de primăvară, oboseală cronică, perioade din viață solicitante
  • persoanelor cu patologii cronice sau aflate sub tratamente alopate cronice pentru detoxificare periodică
  • copiilor aflați în perioade de creștere sau în caz de suprasolicitare școlară
  • vârstnicilor cu sau fără patologii diagnosticate, pentru a stimula și curăța periodic emonctoriile, a căror dinamică scade cu vârsta
  • doamnelor care doresc să aibă o piele sănătoasă și strălucitoare și un ajutor împotriva celulitei
  • sportivilor care, prin „natura profesiei“, solicită organismul permanent.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel