Sari la conținut

Sexul dupa nastere: 13 lucruri pe care nimeni nu ti le spune

Chiar daca corpul isi revine in totalitate dupa nastere, o femeie poate trece prin tulburari emotionale atunci cand vine vorba de sex dupa ce a devenit mama, cu atat mai mult daca a nascut natural.

Nimic nu se compara cu sentimentul de a deveni mama, de a avea un copil. Insa, odata cu venirea lui pe lume, dar si dupa, viata unei femei se schimba fundamental. Ea trebui sa-si impace rolul de mama cu sotie, fara sa uite, insa, ca dincolo de toate este Femeie. In acest context, sexul dupa nastere poate trezi sentimente si trairi contradictorii in sufletul si in minte unei proapete mamici. Chiar daca s-a recuperat fizic complet, este aproape imposibil sa nu-i treaca prin gand, in „pragul” primului contact sexual „pe acolo a iesit o fiinta umana?!” Pe de alta parte, exista si reversul medaliei – cel ca mama sa se simta o adevarat „zeita”. Iata cateva dintre schimbarile prin care poate trece o femeie devenita recent mama!

1. Sexul poate cobori in topul prioritatilor dupa „vreau sa dorm”

Este solicitant sa stii ca un suflet depinde de tine 24 din 24, 7 zile din 7. Chiar daca, dupa nastere, o buna perioada mama sta acasa, ea nu conteneste de treburi de facut. Sunt o multime de sarcini de indeplinit pentru bunastarea micutului. In acest context, prioritatile de schimba. Inainte sexului urca, in topul preocuparilor, bebelusul, casa, dar si somnul odihnitor de care duce lipsa mama. Intre o partida de sex si un somn de trei orei neintrerupt deloc, o proapata mamica va alege, cel mai probabil, somnul.

2. Sau apetitul sexual poate creste

Unele mame se simt adevarate „femei bionice” dupa nastere. Considera ca daca au reusit sa „invinga” travaliul sau chiar si operatia de cezariana, nimic nu le mai sta in cale. Mai mult, schimbarile hormonale din timpul sarcinii au potentat anumite atuuri de frumusete ale femeii, de regula parul, care se indeseste in timpul celor noua luni de dezvoltare a micutului in uter. Totodata, faptul ca se pot bucura, intr-un final, de un pahar de vin poate favoriza cresterea apetitului sexual al femeilor dupa nastere. Asadar, in materie de sex, dupa nastere, lucrurile nu prea mai stau la fel ca inainte: ori sunt pe o panta ascendenta, ori descendenta.

3. Alaptatul nu este o metoda contraceptiva

Desi ciclul menstrual lipseste, o perioada mai lunga de timp, pe parcursul alaptarii, asta nu inseamna ca proaspata mamica nu poate ramane din nou insarcinata, caci ea continua sa intre, periodic, in ovulatie. Asadar, exista sansele sa ramana din nou insarcinata daca face sex neprotejat.

4. Desi ea nu se va simti atragatoare, barbatul va fi „lihnit” dupa ea

Chiar daca o femeie a luat doar 12 kilograme in timpul sarcinii, un numar relativ normal pentru cele noua luni de dezvoltare a fatului, iar dupa nastere a dat jos aproximativ cinci kilograme, ea va simti cele sapte kilograme in plus ca pe o povara psihica greu de dus, cu atat mai mult cu cat a fost preocupata de silueta ei inainte de nastere. Plus ca kilogramele in plus de dupa nastere nu se „asaza” la fel pe corp cum o fac kilogramele in plus aparute pe fondul unei alimentatii dezechilibrate. Din acest motiv, se prea poate ca femeie, fizic, sa nu se simta atragatoare, sa se jeneze de burtica ramasa sau de pulpele care i s-au ingrosat. Insa, pentru barbat, se prea poate sa nu conteze aceste aspecte! Daca nu a avut parte de sex cel putin in ultimul trimestru al sarcinii, cu siguranta aparitia sotiei sale, chiar si in pijamale de casa (dar fara o alta fiinta in ea), o sa i se para cea mai atragatoare priveliste.

5. S-ar putea vedea nevoita sa mimeze

Unele femeie dupa nastere se vad nevoite sa mimeze atat entuziasm in fata propunerii de sex venita din partea partenerilor, cat si orgasmul uneori. Dar chiar si in cazul celor mai dezinteresate de sex dupa nastere, „pofta vine mancand”, iar dorinta sexuala va reaparea atata timp cat nu au incetat sa se simta atrase de partenerii lor.

 

Continuarea pe lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel