vineri, ianuarie 15, 2021
Elena Oceanu

Redobandirea vietii sexuale in cuplu, dupa nasterea unui copil, poate fi o sarcina dificila pentru multi parinti, insa nu imposibila daca exista bunavointa din partea acestora!

Dupa programul de munca, gatit, spalat vase, facut putina ordine in casa, spalat, ingrijit, culcat copil, proaspetii parinti spera ca vor avea putina liniste, putina intimitate pentru ei doi. Deodata, “cioc, cioc” sau un planset le taie tot cheful! Atat in primele luni de dupa nasterea copilului, cat si dupa ce creste suficient inca sa poata dormi singur in camera lui noaptea, multi parinti se confrunta cu probleme in viata sexuala pe fondul lipsei de timp pentru ei doi. Insa redobandirea vietii sexuale in cuplu, dupa nasterea unui copil, nu este “misiune imposibila”, ba dimpotriva!

Fiti spontani, fiti inventivi!

Pentru a face fata tuturor solicitatilor de zi cu zi, parintii trebuie sa fie inventivi, sa gaseasca fel de fel de mijloace pentru a le face pe toate intr-o singura zi. Si in cazul vietii sexuale ar trebui sa fie spontani si inventivi. De fapt, mai cu seama in cazul vietii sexuale de dupa venirea pe lume a unui copil in familie!

Nimeni nu are pretentia ca parintii sa aiba timp pentru ei in fiecare seara a saptamanii, dar macar doua zile pe saptamana ei ar trebui sa se organizeze astfel incat sa poata lasa copilul cu cineva de incredere 3-4 ore pentru a se deconecta impreuna intr-un mediu “child free”, asadar fara urma de copil! Fie ca este vorba de a iesi la un film, de a lua cina la restaurant sau de a face pur si simplu o plimbare in parc pentru ca mai apoi sa se ascunda in masina si sa faca sex acolo, inainte de a ajunge acasa la cel mic, parintii care vor sa-si redobandeasca viata sexuala trebui sa gaseasca mijloace alternative, cadre poate neconventionale pentru a fi impreuna doar ei doi si de a putea face sex!

Totodata, odata ce copilul mai creste, acesta trebuie invatat ca dormitorul “lui mami si al lui tati” este doar “al lui mami si al lui tati” dupa ce acestia s-au bagat in pat (evident, dupa ce au culcat copilul). Evident, fara neglijarea celui mic, dupa ce s-au stins toate luminile in casa, dormitorul “lui mami si al lui tati” se poate transforma in “camera de sex”, cu usa inchisa cu cheia, de preferinte, pentru a evita surprize.

Mai mult, a vorbi “in coduri” ajuta enorm parintii sa-si restabileasca legatura intima! “Ma duc sa spal cada”, cuvinte spuse pe un ton de flirt si o privire sugestiva poate indica partenerului ca este asteptat in baie pentru a avea parte de o partida scurta de sex. Ganditi-va la jocurile de cuvinte ca la o forma de preludiu.

Citeste continuarea pe Lyla.ro