luni, iunie 14, 2021

Un mare sfânt este cinstit la data de 16 mai, creștinii îl prăznuiesc pe supranumitul protector al tinerilor și mii de români îi poartă numele.

Este un cunoscut sfânt din calendarul ortodox. Preacuviosul

Părinte Teodor Sfințitul a fost ucenicul marelui Pahomie, iar după moartea acestuia, în anul 347 a fost ales stareț al mănăstirilor din Tabena Egiptului. S-a născut în Tebaida de Sus, din părinți creștini. După moartea Sfântului Pahomie, Teodor a fost ridicat de către obşte stareţ al tuturor sfintelor mănăstiri întemeiate de stareţul său.

La vârsta de 14 ani, după ce a primit binecuvântarea mamei sale, a luat calea monahală, la o mănăstire cu obște de monahi. La scurt timp, a aflat de Sfântul Pahomie și a mers la Tabena pentru a-i fi ucenic.

Când a împlinit vârsta de 25 de ani, fericitul

Teodor a fost ales, de Sfântul Pahomie, ca însoțitor în drumurile pe care le făcea la mănăstiri, iar la vârsta de 30 de ani, a fost uns preot și numit stareț al mănăstirii din Tabena.

S-a stins din viață la 16 mai 367. A rămas printre sfinți drept protector al tinerilor credincioși și al vieții dedicate credinței creștine.

La mulți ani celor care se numesc Teodor și Teodora! Iată ce rugăciune puteți spune astăzi către Sfântul Cuvios Teodor cel Sfinţit:

Sfinte Cuvioase Părinte Teodor, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Sursă foto: doxologia.ro

Ultimele stiri

Parteneri