vineri, august 19, 2022

Sfântul mare mucenic Gheorghe se sărbătorește azi, potrivit deciziei Sfântului Sinod al BOR, după ce ziua oficială a sfântului a ”picat” anul acesta în plină Săptămână a Patimilor, perioadă în care se spune că nu este bine și creștinește să petreci.

Așadar, astăzi, a doua zi de Paști, este liber la petrecere! Tradiția spune că dacă plouă în ziua de Sfântul Ghorghe, anul în care ne aflăm va fi unul bogat din punct de vedere al agriculturii, românii bucurându-se de recolte bogate. Și roua este semn de bogăție.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Astăzi este bine conform tradiției ca locuințele oamenilor să fie împodobite din belșug cu plante verzi. În regiunea Munteniei se pun crengi de stejar sau de păr, iar în Transilvania se pune rug verde şi leuştean. În zona Banatului se pune în casele oamenilor rug sau cu frunză de fag sau gorun. Plantele țin primejdiile departe, conform tradiției populare.

Pentru sănătate, tradiția spune că oamenii trebuie să se scalde într-o apă curgătoare înainte de răsărit.

Dacă dormi astăzi, se spune că vei fi somnoros tot anul pentru că vei lua somnul mieilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private