Sari la conținut

Sfântul Nicolae 2022. Ce nu ai voie să faci pe 6 Decembrie

Sfântul Nicolae 2022. Este una dintre cele mai așteptate seri din an – ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae, cel care în mod tradițional aduce daruri copiilor în ghete.

Prin tradiție, noaptea de 5 spre 6 decembrie este așteptată cu sufletul la gură atât de cei mici, cât și de cei mari.

Moș Nicolae nu este doar ocrotitorul copiilor, el este și apărătorul celor nevoiași,al marinarilor, al brutarilor și al fetelor necăsătorite.

Nu oferi aceste cadouri

Pentru venirea lui Moș Nicolae, toată lumea își lustruiește ghetuțele și speră că vor primi cadourile dorite, nimeni nu vrea doar o nuielușă. Însă de această sărbătoare nu puteți dărui orice.

Tradiția spune că nu se oferă în dar obiecte ascuțite și nici de culoare neagră. Sub nici o formă să nu faceți cadouri produse de machiaj sau bijuterii, pentru că posesorul va avea doar ghinion. Și, mai ales, nu uitați să le spuneți la mulți ani celor care își sărbătoresc onomastica.

Ce nu ai voie să faci de sărbătoarea Sfântului Nicolae

Potrivit EVZ, de sărbătoarea Sfântului Nicolae este interzis să facem curăţenie, să spălăm rufe, să fim zgârciţi, să ne certăm sau să te contrazici cu cineva. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă, vor avea un Crăciun nefericit în familie.

Totodată, nu trebuie să uităm de cei săraci sau să fim nepăsători. Este bine să nu uităm să ne spălăm pe față cu zăpadă, dacă a nins afară, pentru că asta aduce prosperitate şi sănătate.

Dacă cineva îţi poartă duşmănie este imperativ să te împaci cu persoana respectivă.

În plus nu ai voie să dormi, altfel te vei simţi amorţit pentru tot anul următor.

Sfântul Nicolae ne arată cum va fi iarna

Dacă nu ninge în această zi, iarnă va fi blândă. Tot tradiția populară spune că ziua de 6 decembrie marchează începutul iernii. În cazul în care ninge, se crede că sfântul Nicolae își scutură barba.

Dacă este frumos afară, se spune că moș Nicolae a întinerit și vom avea o iarnă blândă. În noaptea care precede sărbătoarea sfântului Nicolae cei bătrâni știu că cerurile se deschid și sfântul poate fi văzut stând la dreapta lui Dumnezeu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel