
Sfatul cardiologului. Consumați cât mai des aceste alimente bune pentru inimă!

Alimente bune pentru inimă. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces peste tot în lume, inclusiv în România. Potrivit statisticilor, aproape jumătate dintre români suferă de hipertensiune arterială, o boală care predispune la infarct și accident vasculare cerebral.
Din fericire, acest tip de afecțiuni pot fi prevenite sau ameliorate prin intermediul alimentației. Conf.univ.dr. Luminița Iliuță, medic primar cardiolog a făcut topul celor mai bune și celor mai rele alimente pentru inimă.
Te-ar mai interesa: Un medic din Cuba dezvăluie rețeta naturală pentru...
”Legumele, fructele (inclusiv cele oleaginoase – semințele), lactatele și brânzeturile degresate sunt benefice;
Alimentele tip fast food, grăsimile animale (carnea de porc/miel/oaie, untul smântâna, brânzeturile grase, mezelurile, organele) sunt de evitat.”
De asemenea, medicul cardiolog a explicat și ce trebuie să facă o persoană diagnosticată cu hipertensiune arterială.
”Hipertensiunea arterială reprezintă o afecțiune cardiovasculară caracterizată prin creșterea presiunii sub care circulă sângele în arterele organismului. Se consideră hipertensiune arteriala creșterea presiunii maxime peste 140 și minime peste 90 mmHg. Stresul, consumul excesiv de sare, obezitatea, anumite afecțiuni renale sau endocrine pot favoriza apariția hipertensiunii,” a spus conf. dr. Iliuță.
Te-ar mai interesa: Un medicament luat frecvent de oameni ar putea cre...
De ce reguli trebuie să țină cont o persoană diagnosticată cu hipertensiune arterială?
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.