Sari la conținut

Sfatul Dr. Adrian Marinescu pentru valul șase: „Primul lucru pe care nu trebuie să îl facem este să …”

În cursul zilei de miercuri, Ministerul Sănătății a confirmat că încă nu se impune obligativitatea măștii, deși ar di recomandat să fie purtată de către populație. În cadrul ședinței de astăzi de la Guvern, premierul s-a înfățișat cu masca de protecție. Indiferent de ce este obligatoriu sau nu, conform cifrelor afișate de către autorități, ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri.

Adrian Marinescu, ne explică pașii pe care ar trebui să îi urmăm în valul șase, dar și ce nu ar trebui să facem.

„Avem o experiență bogată și primul lucru pe care nu trebuie să-l facem este să mai intrăm în panică sau să mai fie o abordare care să se refere, cumva, la o presiune psihologică, din punctul meu de vedere. (…)”

Medicul a explicat că în ciuda creşterii numărului de cazuri, gravitatea Omicron faţă de variantele precedente este mult redusă. De la 3-4 % decese în raport cu numărul de infecții noi, s-a ajuns la 0,2- 0,3%.

„Eu vă spun acest lucru ca să avem o altă abordare, decât am avut-o până acum. Abordarea prudentă nu înseamnă abordarea care să presupună obligativitate. Recomandarea legată de mască cred că este o recomandare fermă și pe care putem să o folosim în acest moment, când vorbim totuși de un număr mare de cazuri.

Citeste si:

Această recomandare nu presupune obligativitate și din punctul meu de vedere trebuie făcută pentru protecție, nu din altul.”, a concluzionat medicul Adrian Marinescu într-un interviu la Antena3.

Bilanț COVID la 27 Iulie 2022

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.802 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.551 mai puține față de ziua anterioară. 1.900 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 279 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.571 cu 126 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 233 persoane, cu 18 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 233 pacienți internați la ATI, 198 sunt nevaccinați.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.