Sari la conținut

Simptomul de avertizare al noii subvariante Omicron: se întâmplă în timp ce dormi

sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
poziţia în timpul somnului este importanta

Simptomul de avertizare al noii subvariante Omicron care se întâmplă în timp ce dormi.

Subvarianta Omicron BA.5 se răspândește pe scară largă în Europa și SUA, dar nu este încă confirmat dacă mutația va fi imună la vaccinuri și infecții anterioare O nouă variantă a tulpinii de coronavirus Omicron se răspândește rapid, iar oamenii de știință au dubii că vaccinurile ar putea să nu ne protejeze complet de aceasta.

Deși vaccinurile își fac încă treaba pentru a ne proteja de suferința simptomelor severe, ele nu pot proteja de toate simptomele ușoare, tot timpul.

Simptomul de avertizare al noii subvariante Omicron care se întâmplă în timp ce dormi

S-a raportat că un nou simptom la care trebuie să fiți atenți cu această variantă este transpirația nocturnă. BA.5 are, de asemenea, capacitatea de a reinfecta oamenii în doar câteva săptămâni de la contractarea virusului anterior.

Această tulpină este o variantă a lui Omicron, care s-a dezvoltat alături de o tulpină similară numită BA.4. Noua tulpină se numește BA.5 și se răspândește, în prezent, în Europa. Ambele tulpini au fost adăugate pe lista de monitorizare a Organizației Mondiale a Sănătății în martie 2022 și au fost, de asemenea, desemnate ca variante de îngrijorare în Europa.

Potrivit Mirror, cele mai recente date de la Oficiul Național de Statistică (ONS) arată că în săptămâna încheiată pe 29 iunie numărul infecțiilor cu coronavirus a continuat să crească. Anglia a raportat că se estimează că una din 25 de persoane suferă de boală, comparativ cu una din 20 în Țara Galilor, una din 19 în Irlanda de Nord și una din 17 în Scoția. BA.5 nu este considerat a fi mai dăunător decât alte tulpini, dar se răspândește rapid.

Unde a fost găsit BA.5?

A fost descoperit pentru prima dată în Africa de Sud în februarie 2022, la doar o lună după ce a fost găsită o altă tulpină de omicron numită BA.4. Se pare că se răspândește foarte repede, mai mult decât alte variante.

Săptămâna aceasta a devenit tulpina proeminentă în SUA și este deja cea mai dominantă variantă din Portugalia. A ajuns în majoritatea țărilor europene, iar Australia a raportat, de asemenea, o creștere a cazurilor.

Cercetările de până acum au descoperit că această tulpină nu este mai probabil să te îmbolnăvească grav, iar acest lucru se datorează în mod direct faptului că mai multe persoane sunt vaccinate, stimulate sau infectate în mod natural. Cu toate acestea, pare să poată infecta oamenii chiar dacă au avut recent alte tipuri de Omicron, cu doar câteva săptămâni înainte.

Care sunt simptomele Omicron BA.5?

Profesorul Luke O’Neill de la Trinity College Dublin a declarat postului de radio irlandez Newstalk că un simptom al acestei sub-tulpini, diferit de cele anterioare, este transpirația nocturnă.

„Un simptom suplimentar de la BA.5 este transpirația nocturnă, nu-i așa ciudat? Există o anumită imunitate la ea – evident cu celulele T și așa mai departe – și acea combinație a sistemului tău imunitar și a virusului, fiind ușor diferită, ar putea da naștere la o boală ușor diferită, destul de ciudat transpirația nocturnă fiind o caracteristică.

Celelalte simptome ale acestei tulpini sunt familiare:

1. Tuse

2. Oboseala

3. Congestia sau curgerea nasului

4. Curge nasul

5. Dificultăți de respirație sau dificultăți de respirație

6. Noua pierdere a gustului sau a mirosului

7. Febră sau frisoane

8. Dureri musculare sau corporale

9. Dureri de cap 10.

Greață sau vărsături

11. Diaree

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.