Sari la conținut

Sfatul nutritionistului: „Acest aliment este principalul vinovat pentru senzatia de balonare”

Auzi adesea la televizor ca pentru a avea o viata sanatoasa este recomandat sa consumi sare in cantitati moderate. Dar ce se intampla atunci cand consumi prea multa?

Cel mai probabil, te simti si arati destul de rau. Iata ce se intampla atunci cand consumi prea multa sare si cum poti rezolva aceasta problema.

Care sunt semnele ca ai consumat prea multa sare?

Sodiul are un rol foarte important in organism, acela de a mentine echilibrul dintre lichidele din corpul tau. Daca vei consuma prea multa sare te vei confrunta cu retentia de apa. Si te vei intreba: “Ce s-a intamplat, mi s-au micsorat pantalonii?”

“Una dintre cele mai importante consecinte pe termen scurt este aceea ca te vei simti balonata si pufoasa”, sustine Amy Gorin, expert in nutritie la Amy Gorin Nutrition. Ea a aratat faptul ca este posibil chiar sa te ingrasi cu cateva kilograme dupa o noapte de excese culinare, condimentate cu sos de soia foarte sarat.

De unde iti dai seama ca regimul tau obisnuit contine prea multa sare?

In acest caz este vorba despre consecintele pe termen lung. “Consumul exagerat de sare iti poate cauza foarte multe probleme sanatate”, afirma Gorin. Durerile frecvente de cap sau calculi renali sunt printre principalele probleme care apar. In timp, poate sa apara hipertensiunea arteriala. Tensiunea arteriala trebuie monitorizata constant, chiar daca te consideri sanatoasa. “Hipertensiunea arteriala este principala cauza de deces in randul femeilor”, avertizeaza Gorin.

Ce metode inteligente de a reduce consumul de sare exista?

Vestea buna este accea ca nu trebuie sa-ti petreci timpul cuantificand fiecare gram de sare si nici sa mananci mancare fara gust. Adevarul este ca organismul nostru are nevoie de sodiu pentru buna functionare a sistemului nervos si a celui muscular. Sarea imbogateste gustul mancarurilor, dar nu este singura care poate face o mancare sa fie delicioasa. Gorin recomanda ca atunci cand gatesti sa inlocuiesti sarea cu alte condimente, cum ar fi pudra de ceapa sau usturoi si sa ii dai un gust picant cu ajutorul piperului cayenne sau al fulgilor de ardei iute. Iar pentru o nota acrisor-picanta poti folosi zeama de lamaie sau otetul.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel