Sari la conținut

Sfaturi de la psiholog pentru o relație sănătoasă. Pași esențiali pentru o relație de cuplu puternică

Cuplu fericit
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sfaturi pentru o relatie sanatoasa

Sfaturi de la psiholog pentru o relație sănătoasă. O relație bună se construiește greu, necesită timp, răbdare, efort permanent, încredere, empatie, dragoste, credință. Și tocmai pentru că suntem ființe diferite, este de cele mai multe ori extrem de greu să avem grijă de relațiile în care suntem.

Relațiile definesc o mare parte a vieții noastre și, potrivit Dr. Kamna Chibber, „relațiile sunt cheia vieții și nu există nici un substitut pentru o relație bună”.

Dar, de multe ori, din cauza stresului crescut și a diverselor alte motive ce țin de persoanlitatea fiecăruia dintre parteneri sau de factori externi, o relație are parte de urcușuri și coborâșuri, din când în când.

Sfaturi de la psiholog pentru o relație sănătoasă

Iată sfaturi pe care Kamna Chibber, psiholog clinician, Fortis Healthcare, le-ar sugera pentru o relație excelentă, fără probleme:

1. Comunicare bună: Comunicarea bună este vitală pentru fiecare relație. Nu există nimic pe care o comunicare bună să nu poată rezolva. Nu există absolut niciun substitut pentru o bună comunicare pentru o relație bună.

2. Ascultarea: Ascultarea celuilalt face mult mai mult decât crezi. Aceasta este o problemă care există în majoritatea cuplurilor din zilele noastre, pe care nimeni nu este pregătit să o recunoască. Ascultarea îmbunătățește înțelegerea și ajută la aducerea unei soluții mai bune și la evitarea neînțelegerilor.

3. Înțelegerea perspectivei celeilalte persoane: A vedea situația din perspectiva celeilalte persoane într-adevăr ajută la găsirea de soluții la majoritatea problemelor. O face pe cealaltă persoană să se simtă înțeleasă și face conversația mai puțin părtinitoare.

4. Cu cât împărtășiți mai puțin lucruri unul cu celălalt, cu atât aveți mai puțină încredere în partenerul dvs.: Împărtășindu-vă gândurile, unde vă aflați de zi cu zi din când în când, problemele dvs. sunt foarte importante, deoarece sunt direct legate de încredere, iar încrederea este un factor important într-un relatie buna.

5. Fii primul care începe o conversație: Nu te jena să fii primul care întrerupe o conversație dacă există o problemă. Dă-i drumul, sună-l și ai o confruntare reciprocă. Numai că va rezolva lucrurile mai devreme.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel