miercuri, august 10, 2022

Multe persoane se confruntă cu dificultăți în ceea ce privește somnul și odihna. Deși acest lucru poate avea cauze diverse, este posibil ca anumite obiceiuri să dăuneze calității somnului și, implicit, să nu simți că te-ai odihnit destul. Iată câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea un somn liniștit în fiecare noapte.

Lipsa de odihnă poate dăuna grav sănătății. În timpul somnului, organismul se regenerează și, de asemenea, își reechilibrează funcțiile esențiale. În lipsa somnului, organismul nu poate realiza acest proces complex, iar acest lucru ne poate afecta sănătatea pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Ce sfânt sărbătorim mâine: mulți îi poartă numele...

Un somn liniștit este indispensabil vieții

Somnul reglează toate funcțiile corpului și este foarte important atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru sănătatea mintală. Deși anumite persoane se confruntă cu aceste probleme din multiple cauze, pot exista și anumite obiceiuri care scad calitatea somnului. Iată ce poți face de acum, potrivit Doza de Sănătate, pentru a avea un somn liniștit de fiecare dată.

Evită substanțele care îți pot stimula organismul

Din motive evidente, consumul de băuturi cu efecte de stimulare îți poate afecta odihna. Una dintre regulile de bază ale unei bune igiene a somnului este evitarea ingerării acestor substanțe seara. Aceasta include cafeaua, ceaiul negru și verde, ciocolata, băuturile răcoritoare și, desigur, băuturile energizante. Aceste băuturi îți cresc vigilența și îți pot îngreuna somnul.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Stabilește un program de odihnă

este bine să adopți o rutină zilnică. Să te culci și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi te va ajuta în mod semnificativ să rezolvi orice problemă de somn. Odată ce dobândești acest obicei, corpul tău va începe să solicite odihnă la ora obișnuită.

Evită dispozitivele electronice

Pentru o igienă adecvată a somnului, este necesar să oprești toate dispozitivele electronice din jurul tău. Nu vei putea dormi bine dacă ai televizorul pornit sau dacă ții telefonul aproape de pat.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bucov. Psihiatrul Gabriel Diaconu: ...

Creează un mediu adecvat

Este esențial să creezi condițiile potrivite pentru un somn plăcut. În acest sens, dacă deja îți este greu să adormi, un mediu zgomotos sau foarte luminos nu îți va fi de ajutor. În mod similar, temperatura camerei este esențială pentru a putea adormi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private