Sari la conținut

Sfaturi pentru a gestiona în mod natural simptomele menopauzei

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
menopauza

Menopauza este o perioadă de tranziție în viața unei femei. În timpul acestei tranziții, se întâmplă numeroase lucruri în corpul unei femei. Nu veți mai avea menstruații, cantitatea de progesteron și estrogen produsă de organism va scădea și este posibil să aveți probleme cu somnul, schimbări de dispoziție și scăderea metabolismului.

Majoritatea femeilor încep să treacă la menopauză la mijlocul până la sfârșitul anilor 40. Când o femeie trece prin menopauză, poate provoca, de asemenea, creștere în greutate, riduri, acnee, libido scăzut și un risc crescut de apariție a unui număr de boli.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a te simți și a arăta cel mai bine și pentru a gestiona simptomele menopauzei folosind tehnici naturale.

Sfaturi pentru gestionarea simptomelor menopauzei

Există diverse abordări pentru a gestiona simptomele menopauzei, astfel încât să vă puteți continua viața normală.

Îmbunătățiți funcția vezicii urinare

Când nivelul de estrogen începe să scadă, mușchiul pelvin slăbește, iar funcția vezicii urinare scade. Este posibil să aveți infecții frecvente ale vezicii urinare, să aveți dificultăți în controlul vezicii urinare și să aveți nevoie să mergeți mai des. Există mai multe moduri de a gestiona efectele menopauzei asupra vezicii urinare:

  • Exerciții Kegel – Aceste exerciții ajută la tonifierea mușchilor podelei pelvine pentru a ameliora incontinența de efort.
  • Pesarul – Pesarul vaginal este un dispozitiv de îndepărtare care vă ajută să vă susțineți organele pelvine.
  • Hidratarea – Menținerea hidratată ajută la reducerea numărului de bacterii rele din tractul vaginal.

Îmbunătățiți compoziția corporală

Pe măsură ce producția de hormoni se schimbă, se schimbă și forma corpului. Pe măsură ce treceți prin menopauză, veți descoperi că masa dumneavoastră slabă, care include țesuturi conjunctive, oase și mușchi, scade pe măsură ce grăsimea corporală crește.

În plus, puteți crește în greutate în abdomenul mijlociu până la inferior, după menopauză. Primele trei lucruri pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți compoziția corporală includ:

  • Dieta – Asigurați-vă că consumați o dietă plină cu legume nutritive, fructe, proteine slabe și grăsimi va ajuta la prevenirea stocării crescute de grăsimi și la îmbunătățirea compoziției corporale.
  • Exerciții fizice – A face cel puțin 30 de minute de exerciții fizice moderate în fiecare zi ajută la creșterea masei slabe și la scăderea stocării de grăsimi.
  • Terapia de substituție hormonală – Terapia de substituție hormonală este utilizată pentru a regla nivelul hormonilor și a minimiza efectele scăderii estrogenului și progesteronului experimentate în timpul menopauzei.

Îmbunătățirea funcției creierului

Hormonii afectează fiecare zonă a corpului, inclusiv creierul. Atunci când nivelurile hormonale se schimbă, raționamentul, memoria, percepția și gândirea pot fi, de asemenea, modificate. În timpul menopauzei, este posibil să aveți ceață pe creier sau dificultăți de a vă aminti lucruri. Câteva lucruri care pot ajuta includ:

  • Managementul stresului – Menopauza este o perioadă stresantă din viața unei femei. Învățarea gestionării stresului prin tehnici de atenuare a stresului, cum ar fi meditația ghidată, exercițiile de respirație profundă, jurnalul, rugăciunea, yoga și relaxarea musculară progresivă vă pot ajuta la îmbunătățirea memoriei.
  • Exerciții fizice – Exercițiile fizice îmbunătățesc fluxul sanguin și măresc producția de o varietate de neurotransmițători și endorfine, care reduc stresul și îmbunătățesc sănătatea creierului.
  • Somn – În timpul somnului, creierul tău consolidează amintirile, stochează informații noi, iar celulele creierului sunt reparate și reorganizate.

Îmbunătățiți sănătatea sânilor

În timpul menopauzei, este posibil să observați modificări ale țesuturilor mamare, sânii pot începe să se lase, mameloanele pot deveni mai sensibile și sânii pot deveni sensibili. În plus, riscul de cancer de sân crește. Câteva sugestii includ:

  • Limitați consumul de alcool – Cercetările indică faptul că consumul de alcool poate crește riscul de cancer de sân cu 9% la femeile aflate în postmenopauză.
  • Exerciții de antrenament de forță – Exercițiile de antrenament de forță care includ  gantere, presa pe piept, flotări și scândura ajută la întărirea mușchilor pieptului pentru a crește plenitudinea sânilor și a reduce lăsarea.
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Preveniți căderea pielii

Pe măsură ce nivelul de estrogen scade, producția de colagen scade, ceea ce poate determina pielea să-și piardă fermitatea și volumul. Încercați unele dintre aceste opțiuni:

 

  • Masajul facial – Masajul facial crește fluxul de sânge către fața ta și poate ajuta la îmbunătățirea texturii pielii. Luați crema hidratantă și masați-vă pielea folosind un masaj facial sau vârful degetelor.
  • Bulion de oase – Supa de oase este extrem de hrănitoare și conține colagen natural care poate ajuta la îmbunătățirea texturii pielii.
  • Suplimente de colagen – Suplimentele de colagen pot crește, de asemenea, cantitatea de colagen din organism, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea plinătății și fermității pielii.
Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel