luni, august 8, 2022

Disconfortul, în zona lombară, se poate manifesta ca urmare a unui impact puternic absorbit de acea zonă a corpului. De asemenea, aceasta poate să apară și după un efort fizic intens, precum exercițiile fizice efectuate necorespunzător. Iată câteva sfaturi utile pentru combaterea durerii de spate pe care le poți aplica oricând!

Leziunile lombare se pot dezvolta, așadar, ca urmare a unui impact, a unui efort intens și, de asemenea, pot fi cauzate de o postură incorectă. Deși acestea se pot ameliora cu ajutorul unor produse farmaceutice, anumite tratamente naturale pot avea același efect benefic, fără efecte adverse!

Te-ar mai interesa: Apelul lui Alexandru Rafila: „Îi îndemn pe c...

Remedii pentru combaterea durerii de spate

Ghimbirul

Ghimbirul este celebru pentru proprietățile sale antiinflamatoare puternice, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru durerea de spate. Poți bea ceai de ghimbir sau îl poți aplica direct pe zona dureroasă ca unguent sau compresă.

Pentru a face o infuzie, amestecă două linguri de ghimbir cu jumătate de litru de apă. Poți consuma băutura sau o poți folosi sub formă de compresă.

Mai mult, ghimbirul este popular pentru efectele sale relaxante care ajută la ameliorarea inflamației și a durerii, motiv pentru care uleiul de ghimbir este excelent pentru masaj. Pentru a-l prepara, amestecă 5 picături de ulei esențial de ghimbir cu 10 picături de ulei de migdale. Apoi, aplică amestecul direct pe zona dureroasă și masează ușor, recomandă Doza pentru Sănătate.

Te-ar mai interesa: Menopauza prematură poate crește riscul de insufic...

Sunătoare

Sunatoarea relaxează musculatura din zona lombară și reusește să amelioreze durerea de spate. Însă ce este și mai interesant e că această plantă are abilitatea de a remedia durerile și simptomele cauzate de terminațiile nervoase. Așadar, ceaiul de sunătoare poate fi administrat în tratarea crizelor de sciatică, reușind să calmeze simptomele neplăcute.

Cu toate acestea, este recomandat să consulți un medic înainte de a folosi acest tratament, întrucât poate interacționa cu anumite medicamente.

Te-ar mai interesa: Secretul unui zâmbet sănătos și frumos împărtășit ...

Gheara diavolului

Gheara diavolului conține harpagozide, adică substanțe chimice cu proprietăți antiinflamatoare. Mai mult decât atât, această plantă redă mobilitatea pacientului care are dureri de spate și acuză rigiditate lombară. Gheara diavolului se gasește atât sub forma de extract, cât și sub formă de ceai sau unguent.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private