Sari la conținut

Sfaturi pentru dieta de vară: 5 alimente bogate în antioxidanți pentru a ține virușii la distanță

Le
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Trebuie să urmărim întotdeauna menținerea echilibrului dintre antioxidanți și oxidanți din organism. Prin urmare, este important să vă asigurați că dieta dvs. este bogată în antioxidanți.

Probabil că ați auzit câțiva experți în fitness și nutriționiști vorbind despre importanța includerii unor antioxidanți abundenți în dieta zilnică. Deși este posibil să fi dat din cap de acord, câți dintre noi știm cu adevărat ce înseamnă asta?

Ei bine, vom analiza pentru tine. Antioxidanții sunt compuși sau substanțe care se găsesc în mod natural în anumite fructe și legume. Acestea sunt extrem de esențiale pentru funcționarea normală a corpului nostru, deoarece previn deteriorarea celulelor de către oxidanți.

Ce sunt oxidanții? Sunt radicali liberi produși de organism pentru a combate corpurile străine, cum ar fi bacteriile și virușii. Cu toate acestea, dacă depășesc numărul sănătos, pot începe să dăuneze celulelor și să provoace efecte adverse sub formă de boli precum cancerul.

Antioxidanții ajută la neutralizarea acestor oxidanți și la menținerea lor sub control. Trebuie să urmărim întotdeauna menținerea echilibrului dintre antioxidanți și oxidanți din organism. Prin urmare, este important să vă asigurați că dieta dvs. este bogată în antioxidanți.

Vă facem o listă de alimente bogate în antioxidanți pe care s-ar putea să le luați în considerare adăugarea în dieta zilnică, în această vară.

1. Stafide

Îți place să mănânci stafide? Atunci ai noroc. Dacă vrei să oferi corpului tău o doză rapidă de antioxidanți, poți să-ți pui doar o mână de stafide înmuiate în gură și ești bine să pleci.

Potrivit nutriționistului Anju Sood, bazat în Bangalore, „înmuierea stafidelor și consumarea lor în fiecare zi este o alternativă mai sănătoasă, spre deosebire de consumul lor crud. Vitaminele și mineralele prezente pe pielea exterioară a stafidei se dizolvă în apă. cantitatea de substanțe nutritive care vor fi absorbite de organism crește, iar conținutul de antioxidanți se îmbunătățește. ” Dar amintiți-vă întotdeauna, moderarea este cheia.

2. Brocoli

Nu există o dietă care să nu recomande această legumă verde. Broccoli, o legumă sănătoasă disponibilă pe tot parcursul anului, este, de asemenea, diferențiată de faptul că conține antioxidanți puternici, cum ar fi carotenoizii luteină, zeaxantină și beta-caroten. Puteți aburi broccoli și adăugați-l la mesele ușoare de vară, cum ar fi supele și salatele.

3. Ciocolată neagră

Iubitorii de ciocolată neagră, bucură-te. Ești mult mai bine decât cei care o evită. Bomboanele întunecate au un pumn antioxidant mare și sunt bogate în flavonoli și polifenoli. Cu toate acestea, prea mult din orice este rău. Așadar, țineți aportul sub control, altfel puteți ajunge să adăugați acele calorii suplimentare.

ciocolata neagră este

4. Nucile

Mai mulți experți din întreaga lume recomandă includerea nucilor în dieta noastră zilnică. O mână de nuci pe zi vă poate oferi o doză sănătoasă de antioxidanți și alți nutrienți esențiali. Acestea sunt încărcate cu un antioxidant numit polifenol și pot fi consumate fără vină, deoarece sunt sărace în sodiu și nu au colesterol.

5. Roșie

Numiți-o fructă sau legumă, roșia este o necesitate în dieta noastră pe tot parcursul anului. Culoarea roșu aprins a roșiei provine dintr-un fitochimic numit licopen, care este un antioxidant dovedit. În plus, roșiile sunt ambalate cu alți doi antioxidanți – Vitamina C și Vitamina A – care ne ajută să obținem o piele strălucitoare și un intestin sănătos în timpul verii.

Acum că ai această listă, nu există nicio scuză reală pentru a nu încorpora antioxidanți în dieta ta. Amintiți-vă, nu există nicio scurtătură către sănătate și nici un înlocuitor pentru alimentele hrănitoare.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel