Sari la conținut

Sfaturi pentru îngrijirea pielii. Dr. Dana Miricioiu spune care sunt cele mai eficiente tretamente

Dr. Dana Miricioiu
Sursă foto: danamiricioiu.com
Dr. Dana Miricioiu, despre inovatii laser in ingrijirea pielii

În ultimii ani, tratamentele cu laser pentru îngrijirea pielii au devenit tot mai populare. Remarcate că fiind o soluție eficienta pentru problemele pielii, cum ar fi ridurile, cicatricile, problemele pigmentare și parul nedorit, dar și pentru regenerarea pielii, că tratament antiaging, tratamentele cu laser sunt disponibile în mai multe tipuri și opțiuni, fiecare aducând beneficii majore asupra pielii.

Laserele sunt de mai multe tipuri, cel mai eficient pentru piele fiind erbium laserul, acela care targheteaza precis și eficient pielea, cu efecte secundare imediate minore (roșeață minima) și cu recuperare rapida. Refacerea pielii cu ajutorul laserului este un tratament grozav, extrem de iubit de celebrități și nu numai, excelent pentru textura, tonus, cicatrici și riduri. Laserul direcționează fascicule de lumina către fibroblasti, celulele care stimulează direct regenerarea țesutului, dar și către fibrele elastice, pe care le contracta, stimulând astfel producția de colagen și elastina.

Laserul are și rolul de a îndepărtă microscopic porțiunile pielii care sunt afectate de cicatrici, pete pigmentare sau pentru a exfolia superficial pielea. Rezultate semnificative pot fi observate într-o singura intervenție. Exista desigur afecțiuni care necesita doua sau mai multe tratamente spațiate la 4-6 săptămâni, în funcție de tipul problemei tratate, cum ar fi cicatrici după acneee sau pete pigmentare.

În domeniul îngrijirii pielii, tehnologiile avansează într-un ritm amețitor, iar tratamentele cu laser și radiofrecvență sunt în fruntea inovațiilor care promit rezultate remarcabile. Dr. Dana Miricioiu, unul dintre cei mai apreciați chirurgi esteticieni din Romania, oferă informații valoroase despre cele mai noi și eficiente tratamente laser pentru îngrijirea pielii.

„Laserele și dispozitivele bazate pe energie sunt folosite pentru a îmbunătăți funcția și structura generala a pielii. De obicei, începem să pierdem 1% din colagen pe an de la vârstă de 20 de ani și, daca luam în calcul și expunerea în mod regulat la UVA și UVB, acest procent se poate dubla. Inovațiile cheie în tratamentele cu laser ar fi integrarea lungimilor de unda într-un singur dispozitiv.

Precizia și capacitatea acestor dispozitive sunt impresionante, iar experiență mea în folosirea lor a dus la realizarea de protocoale terapeutice care pot fi individualizate atât fiecărei afecțiuni, dar și fiecărui tip de piele în parte. Îmbătrânirea la nivelul pielii se prezinta sub diverse forme: de la deshidratări și destructurări ale fibrelor de colagen și elastina, la dispariția acidului hialuronic și apariția afecțiunilor specifice trecerii anilor: pete pigmentare, keratite, deshidratare; piele aspra, terna; dilatații vasculare (cum ar fi rozaceea), piele subțire, moale și desigur riduri și cicatrici.

Erbium laserul este cel mai rapid mod de a trata toate aceste probleme. Folosind tehnologie de ultima generație și un protocol personalizat, putem viza în mod specific orice imperfecțiune a pielii și putem stimula metabolismul pielii. După cum se spune, este mai bine să prevenim decât să vindecam, iar acest lucru se aplica și la nivelul pielii.

Rejuvenarea – asigurați-vă că vă tratați bine pielea pentru a o menține tânără. Tratamentele făcute regulat prin intervenții erbium laser vor minimiza mai tărziu nevoia de intervenții laser profunde sau de lifting chirurgical. Acest lucru trebuie desigur combinat și cu alte tipuri de îngrijiri: injectări cu acid hialuronic care refac planurile de sub piele sau cele care relaxează temporar musculatura de sub piele și întind ridurile de la suprafață pielii. De asemenea un stil de viață sănătos include exerciții fizice, o nutriție buna și o îngrijire zilnica a pielii prin aplicarea corecta de SPF.”

Erbium laserul: precizie și eficacitate

Tehnologiile laser au evoluat semnificativ, devenind extrem de precise și eficiente în tratamentul unei game largi de probleme ale pielii. Printre tratamentele cu laser cele mai eficiente, solicitate, dar și cu cele mai bune rezultate se numără:

Peelingul laser ProFractional – tratament cu laser care regenerează pielea, creste tonusul și fermitatea, elimina ridurile, cicatricile post-acnee și îmbunătățește aspectul vergeturilor. Acționează până la nivelul dermului profund, și tratează cu succes ridurile, cicatricile după acnee, îmbunătățind în același timp textura și tonicitatea pielii. Astfel, pielea devine mai ferma cu un aspect sănătos și catifelat, iar ridurile sunt estompate.

„ProFractional reprezintă introducerea unei noi tehnologii laser care să poată acționă simultan în țoață grosimea pielii, fară a necesita îngrijiri îndelungate sau absenta sociala. Și, spre deosebire de alte intervenții invazive, recuperarea după acest tip de tratament este rapida și fară efecte secundare. ProFractional pătrunde fară durere la adâncimi mult mai mari decât poate face un peeling profund, regenerarea pielii realizandu-se în toate straturile. Astfel, afecțiuni care până acum necesitau recuperări de luni întregi, pot fi tratate cu ProFractional în doar câteva zile.

Tratamentul cu ProFractional aduce și un alt beneficiu: vindecarea pielii se face mult mai rapid decât în cazul unui peeling profund, efectuat la aceeași adâncime și care ar fi necesitat anestezie generala. Tratamentele cu ProFractional sunt sigure pentru orice tip de piele și pot fi aplicate în orice zona a corpului unde se dorește o îmbunatățire a aspectului pielii. Cele mai populare zone sunt fata, gatul, decolteul și abdomenul. ProFractional se poate aplica, de asemenea, pe orice alta zona a corpului care prezinta vergeturi.”

Peeling laser superficial MicroLaserPeel – denumit și peelingul „de weekend”, conferă pielii un aspect catifelat și luminos, prin îndepărtarea imperfecțiunilor cauzate de vârstă sau de un stil de viață activ. Acesta se adresează modificărilor apărute la nivelul pielii care sunt asociate cu înaintarea în vârstă și cu un stil de viață activ. Se pot observa reale îmbunătățiri ale aspectului și ale calității pielii în doar câteva zile.

„MicroLaserPeel este un peeling intra-epidermal prin care, cu ajutorul fasciculelor laser ghidate de un scanner, se pot îndepărtă atât un strat epidermal minim, cât și epiderma în totalitate (10-50 microni). Computerul care monitorizează aceasta procedura selectează extrem de precis adâncimea și puterea de penetrare a razei laser, îndepărtând în mod uniform prin vaporizare stratul dorit, ceea ce nu se poate realiza prin nicio alta metoda de peeling.

Ridurile, cicatricile postoperatorii sau cele care au apărut după acnee, keratozele sau problemele pigmentare sunt tratate cu succes. După tratament pielea vă deveni mai moale, mai catifelata și mai luminoasa, cu schimbări semnificative și imediate ale texturii și tonicității pielii. De obicei, procedura se poate repeta de 2-4 ori la un interval de 6-8 săptămâni.

Cu cât mai multe peeling-uri superficiale se aplica, cu atât se poate obține o piele mai neteda și mai catifelata. Mai mult, prin stimularea celulelor pielii, a vascularizației și a sintezei de colagen, întreținerea ulterioara prin produse cosmetice este mult mai eficienta.”

Peeling laser profund – Laser Skin Peel – conceput pentru a pătrunde la adâncimi mult mai mari decât un peeling obișnuit, pentru a restaura aspectul tânăr și natural al pielii, prin acest peeling profund sunt îndepărtate straturi fine din suprafață pielii, în funcție de afecțiunea care trebuie tratata. Pielea ridata, cu cicatrici sau cu pete pigmentare își vă îmbunătăți semnificativ aspectul.

„Laser Skin Peel este o combinație a doua lasere care revoluționează peelingul cu laser, permițând penetrarea la adâncimi diferite în straturile pielii. Astfel, remodelarea structurii pielii prin acest tip de peeling asigura tratamentul celor mai variate și mai dificile afecțiuni. Aceasta procedura poate aduce beneficii extrem de importante pacienților care nu doresc o intervenție chirurgicala. Denumita și “lifting fară incizii”, intervenția aduce beneficii asemănătoare unui lifting chirurgical. Procedura se adresează pacienților care au la dispoziție timp suficient necesar refacerii pielii și în același timp nu sunt dispuși unei intervenții chirurgicale.”

ingrijire ten
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Gold Laser Peel – considerat tratamentul cel mai complet și complex care produce restructurarea și regenerarea pielii în toate straturile ei, având la baza laserul – cel mai puternic și natural vehicul care reîntinerește pielea, redandu-i în același timp sănătatea de care are nevoie, este adevăratul tratament anti- aging, care acționează direct la nivelul celulelor dermului, unde are loc procesul de regenerare celulara.

„Gold Laser Peel este tratamentul care are capacitatea de a reda pielii calitățile și strălucirea, făcând-o nu doar frumoasa, ci și sănătoasă. Gold Laser Peel consta în combinarea mai multor lasere, cel mai important fiind ProFractional XC – cea mai eficienta intervenție laser, care este aplicata fie singular, fie în combinație cu alte lasere, în funcție de afecțiunea care se dorește a fi îmbunătățită. Efectul acestor combinații de lasere este echivalent cu laserul CO2, însă recuperarea după intervenție este mult mai ușoară, datorita Laserului Erbium folosit, care este mult mai blând și mult mai eficient decât laser CO2. Am dezvoltat o serie de protocoale unice prin care pacienții pot obține beneficii duble în cadrul aceleiași ședințe, respectiv: MicroLaserPeel + ProFractional cu schimbări semnificative și imediate ale texturii și tonicității pielii; BBL + ProFractional dedicate denaturării pigmentului petelor pigmentare și stimulării colagenului. În acealasi timp constituie și un tratament laser pentru acnee; SkinTyte + ProFractional, procedura care îmbunătățește fermitatea pielii, prin rolul pe care îl are de a denatura colagenul îmbătrânit și de a stimula pielea să genereze colagen nou și pentru o stimulare mult mai accentuata și o curățire în profunzime a pielii. Efectul este evident după prima săptămână și este mult mai puternic odată cu trecerea timpului, ținând cont de faptul că fiecare strat celular are nevoie de regenerare, care vă avea loc în aproximativ 28 de zile. Intervențiile nu se realizează pe piele bronzata și nu trebuie urmate de expunerea directa la soare (plaja), timp de 3-4 săptămâni.”

Radiofrecvență: restructurare profunda

Radiofrecvență este o alta tehnologie revoluționară cu efecte benefice asupra pielii. Utilizând energie electromagnetica, tratamentele cu radiofrecvență încălzesc straturile profunde ale pielii, stimulând contractarea și remodelarea colagenului existent și stimulând generarea de colagen nou. O tendință emergenta în industria de îngrijire a pielii este combinarea tratamentelor cu laser și radiofrecvență pentru rezultate de excepție.

„Tratamentele cu radiofrecvență pot fi folosite pentru conturarea fetei, reducerea laxității pielii și îmbunătățirea aspectului general al pielii. Un avantaj major al radiofrecvenței este că poate fi folosita pe orice tip de piele, ceea ce o face extrem de versatila. Combinarea acestor tehnologii ne permite să abordam multiple probleme ale pielii într-o singura sesiune de tratament, maximizând eficacitatea și reducând timpul de recuperare. Însă, indiferent de tipul de tratament ales este esențial să alegeți un medic cu experiență în utilizarea acestor tehnologii avansate. O evaluare corecta și personalizata reprezintă întotdeauna cheia succesului în tratamentul.”, explica Dr. Dana Miricioiu.

Despre Dr. Dana Miricioiu, chirurg estetician

Cu o cariera dedicata frumuseții și cu o experiență de peste 20 de ani în chirurgia plastica – microchirurgie reconstructiva, Dr. Dana Miricioiu a ajutat mii de oameni să-și îmbunătățească aspectul și să se simță mai încrezători, reprezentând un exemplu strălucit de profesionalism și pasiune.

Un nume de rezonanta în comunitatea medicala, Dr. Dana Miricioiu este recunoscuta pentru contribuția să la chirurgia estetica. Este dovada vie a faptului că încrederea în sine și frumusețea pot fi obținute prin intermediul muncii dedicate, a cunoștințelor și a pasiunii. A introdus în Romania tehnici noi de menținere a sănătății pielii prin intervenții laser, în prezent deținând cele mai performante tehnologii laser din lume, folosite în tratamentele estetice, în reconturarea și remodelarea corpului, fabricate de renumita companie Sciton, SUA și Cynosure SUA.

Dr. Dana Miricioiu este autoare a cărții “Învață să învingi. Cancerul de sân se poate vindeca”, scrisa în timpul în care a desfășurat Programul National de Reconstrucție de Sân după cancerul mamar, program susținut de Academia Medicala Romana. Membra a “American Academy of Anti-Aging”, dar și a altor organizații de profil naționale și internaționale, Dr. Dana Miricioiu colaborează de foarte mulți ani cu o echipa de medici, chirurgi plasticieni, medici specializați în boli de metabolism și de nutriție, toți pusi în slujba pacienților, din dorință de a reda acestora încrederea în sine, potrivit danamiricioiu.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel