sâmbătă, iulie 11, 2020

Milioane de români poartă numele acestor doi sfinți. Ziua de 26 august este o zi de mare sărbătoare.

Sfinții Adrian si Natalia erau soț și soție și au trăit în Nicomidia, în vremea împăratului Maximian.

Era o căsătorie între un păgân și o creștină. Păgânul pretor al Nicomidiei, Adrian, a fost îndrumat înspre credința creștină de Natalia, soția lui, dar mai ales când a văzut curajul și spiritul de sacrificiu al bărbaților creștini.

Citește și:

Decizia nu a fost pe placul împăratului, care l-a aruncat fără milă în temniță. ”Ți-ai pierdut mințile, l-a întrebat.” Iar Adrian i-a spus: ”Nu, abia mi le-am găsit”.

În timpul temniței și al torturii, Natalia l-a întărit în credință.

Povestea Sf. Adrian și Natalia este una dintre cele mai frumoase povești de dragoste ale istoriei. Singura mare deosebire este faptul că nu este o povestire despre plăcere, ci despre durere, durerea mucenicească.

Citește și:

Credința neclintită a Nataliei în Dumnezeu a determinat-o să-și îndemne soțul, pe Adrian, să suporte chinuri groaznice, fiind încredințată că acestea vor fi scurte, aici pe Pământ, comparativ cu plata veșnică ce are să-și ia în Cer. Cei doi erau căsătoriți de doar 13 luni când tânărul Adrian, în vârstă de 28 de ani și născut din neam ales, cu o slujbă bună, sub Împăratul Maximian a decis să-și dea viața Lui Hristos.

Citește și:

Sfinții Adrian și Natalia au demonstrat că dragostea trece de trup, de sânge, de durere și de lacrimi.

Parteneri