Sari la conținut

Și tu ai cam multă grăsime pe burtă? Iată ce riști

Sursa foto: arhiva doctorulzieli.ro

Și tu ai cam multă grăsime pe burtă? Iată ce riști dacă nu iei măsuri cât mai rapid. Nu e vorba doar de aspect, grăsimea nefiind chiar estetică. Dar sănătatea…

Grăsimea pare să se acumuleze tot mai mult, în ciuda eforturilor pe care le faci… Se pune peste tot, dar mai mult pe abdomen și se vede.

Acei colăcei simpatici s-au transformat în ceva de proporții? Nu-i doar problema de estetică, problema este că ne afectează sănătatea.

Iar acea grăsime nu este doar în exterior, ci și în interior. Iar asta înseamnă că acea grăsime va presa alte organe.

Iar uneori este chiar mai multă grăsime pe interior, decât ce se vede pe afară.

„Uneori e mai mult înăuntru decât este sub piele au un sindrom de presiune intraabdominală crescută.

Abdomenul nostru are un număr de organe. Dacă ai şi multă grăsime pe lângă aceste organe, presiunea din interiorul abdomenului este mare”,

susține Rubin Munteanu, medic primar chirurgie bariatrică, citat de stirileprotv.ro.

Potrivit medicului, această presiune va duce la nevoia de a urina mai des. Asta înseamnă că noaptea ne vom strica somnul pentru a merge la toaletă de mai multe ori.

Duce la inflamații

De asemenea, grăsimea de pe abdomen determină factori de inflamație.

Secreția pancreasului e forțată, crește glicemia, iar situația e premergătoare diabetului. În al doilea rând, masa grasă din abdomen afectează, prin semnale chimice, toate vasele de sânge.

10% minus din greutatea corporală înseamnă impact pozitiv asupra vaselor de sânge. Asupra sistemului imunitar. Şi asupra glicemiei. Cum se realizează obiectivul?

”Ideea că nutriționistul îți dă doar brânză de vaci, castravete şi grătar e greşită. Ăsta e un rol al nutitionistului să nu te scoată din obiceiurile tale, dacă îți plac cartofii să găsească şi cartofi în dietă”, explică doctorul Şerban Damian, nutriționist.

Mai puțin, dar ce vă place! Mai puțin cu 500 de kilocalorii zilnic, din ceea ce obişnuiți să mâncați. E un obiectiv pe termen lung. Cu această reducere calorică nu veți pierde şi prețioasa masă musculară. Cum e cel mai uşor? Ne spune evoluția.

Cât de importante sunt culorile

Culoarea pe care o percepe bine ochiul uman se află la jumătatea spectrului vizibil şi este verde. La începutul evoluţiei, oamenii se duceau instinctiv la verde să dea de frunze.

Această informaţie este percepută ancestral de creierul uman. Mai atrăgător decât verdele? Doar galbenul. Cum ne ajută acesta informaţie să slăbim?

Iată ce spune Cecilia Caragea, consultant în comunicare medicală:

”Când vrem să mâncăm mai puţin, ar fi bine să alegem farfurii negre. Dacă vrem să mâncăm mai mult- există şi această situaţie – ar fi bine să fie alese farfurii galbene.

Suntem setaţi să vedem galbenul puternic ca pe o culoare pentru că aceasta aducea substanţe nutritive de aceea taxiurile sunt galbene să le vedem de departe, semnele de circulaţie”, explică specialistul citat de stirileprotv.ro. 

Farfuriile galbene, portocalii ori roşii cresc cantitatea de hrană zilnică. Nu se aleg în cură de slăbire, mai spune Cecilia Caragea.

De altfel, dacă stăm să ne gândim mai bine, culorile influențează puternic starea noastră. De aceea există și terapia prin culori.

Așa cum anumite culori ne dau o stare de bine, ne relaxează, așa altele ne agită și ne dau o stare de nervozitate.

Iar starea de nervozitate ar putea duce și la mâncat excesiv. Și iată efectele…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel