duminică, august 7, 2022

Și tu arunci cozile de cireșe? Iată cât de mult greșești… Iată câteva motive pentru a le păstra. Sănătatea este unul dintre ele. Dar și bugetul câștigă…

Dacă îți plac cireșele și le consumi, este foarte bine pentru sănătatea ta. Bravo, continuă să le consumi. Dar, stai, arunci codițele de cireșe?

NU o mai face! Și codițele de cireșe sunt extrem de benefice pentru sănătatea ta! Ai ochii umflați, reții apă în organim, te confrunți cu infecții urinare?

Te-ar mai interesa: Scandalul Gabi Bădălău- Claudia Părtrășcanu ia pro...

Ai probleme cu rinichii? Faci des cistită? Ei bine, pentru toate acestea, fitoterapeuții ne recomandă codițele de cireșe.

Ceaiurile din cozi de cireșe au efecte diuretice, așa că ajută la tratarea multor afecțiuni.

Printre bolile care pot fi tratate cu ceai sau decoct de cozi de cireşe se numără infecţiile urinare (sau popular cunoscute sub numele de cistită).

Din această listă mai fac parte: uretritele (infecţii ale uretrelor) şi nefrita (boală inflamatoare a rinichilor), notează clicksanatate.ro.

Cum se prepară decoctul

Cu efecte benefice asupra organismului, bun pentru litiaze renale (pietre la rinichi) și în cazul retenției de apă, decoctul se prepară foarte simplu.

Te-ar mai interesa: Cum să atragi dragostea și bunăstarea în casa ta. ...

Ai nevoie de 40 de codițe de cireșe (să zicem că sunt codițele rămase după ce consuăm două porții de cireșe). Le punem în apă rece, cam 500 de ml.

Lăsăm să fiarbă 10 minute și apoi ținem vasul acoperit jumătate de oră. Acest decoct se bea timp de două săptămâni, spun experții.

De asemenea, poţi consuma acest decoct şi în cazul durerilor la nivelul rinichilor sau al colicilor renale şi microlitiazelor (nisip la rinichi).

Te-ar mai interesa: Dureri de spate intolerabile? ACESTE exerciții pot...

În cazul litiazei renale şi a retenţiei de apă prepară un decoct din 50 de cozi de cireşe fierte în 500 ml de apă. După 15 minute de clocot, strecori şi bei când s-a mai răcit, pe parcursul întregii zile.

Ceaiul din cozi de cireşe poate regla unele afecţiuni digestive. În diaree, fitoterapeuţii recomandă un ceai preparat dintr-o lingură de cozi de cireşe fierte timp de 5 minute în 200 ml de apă.

Te-ar mai interesa: Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te...

Efectele ar trebui să apară după câteva ore de la administrare. În cazul durerilor de stomac se recomandă un ceai din 1-2 linguri de cozi de cireşe fierte în 250 ml de apă, timp de 15 minute şi din care bei 1 cană pe zi.

ceai - Pixabay

Pe lângă efectul diuretic, cozile de cireşe au şi proprietăţi depurative, ajutând la eliminarea reziduurilor din sânge şi a depozitelor de grăsime.

Cel mai simplu ar fi să bei zilnic, timp de o lună câte o cană de ceai de cozi de cireşe pe care îl prepari astfel:

Te-ar mai interesa: Fructele verzi care pot reduce cancerele cu peste ...

fierbi 1 lingură de cozi de cireşe în 300 ml de apă şi scurgi.

Așadar, păstrează cozile de cireșe și prepară-ți ceaiuri din ele. Nu degeaba se recoltează cireșele cu tot cu codiță.

Imediat după recoltare sau după ce le-ai cumpărat, le speli bine în jet de apă rece, pui ți bicarbonat, iar apoi le usuci la soare.

Le poți folosi apoi în decoct sau infuzii.

Așadar, sunt sănătoase și previn multe boli. Ajută și la bugetul familiei, pentru că nu mai este nevoie de mergi la plafar sau la magazin să cumperi ceai din cozi de cireșe… Le ai deja acasă!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private