marți, octombrie 4, 2022

Hipotiroidismul este descrisă pe scară largă ca o boală invizibilă, deoarece prezintă rareori semne sau simptome evidente. Cu toate acestea, afecțiunea poate deveni debilitantă dacă nu este gestionată corespunzător. Un semn care lovește deseori dimineața, este un „simptom aproape universal” al hipotiroidismului.

Glanda tiroidă se află deasupra claviculei, unde secretă hormoni care reglează funcții cheie precum metabolismul. Lăsată netratată, afecțiunea poate schimba modul în care nervii transportă informații către și de la creier, măduva spinării și corp. Cu toate acestea, înțelegerea semnelor de avertizare poate duce la un tratament în timp util înainte ca oricare dintre aceste efecte pe termen lung să fie experimentat.

Te-ar mai interesa: Medic: „Acest obicei face ca incidenţa cance...

Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE) din Marea Britanie spune că hipotiroidismul afectează aproximativ două procente din populația Regatului Unit.

Organismul de sănătate adaugă: „Hipotiroidismul este o afecțiune a deficitului de hormoni tiroidieni și este de obicei cauzată de tiroidita autoimună Hashimoto.

Consecințele pe termen lung ale hipotiroidismului includ boli cardiovasculare și o creștere a factorilor de risc cardiovascular, inclusiv hipercolesterolemia. „

Manifestările afecțiunii sunt cuprinzătoare, dar majoritatea pacienților suferă de letargie, concentrare slabă și constipație.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

VeryWell Health explică: „Oboseala este un simptom aproape universal al hipotiroidismului.

Oboseala care amorțește oasele poate fi un semn vizibil că nivelul tiroidei nu este reglat corespunzător.

Oboseala se poate dezvolta lent sau poate apărea brusc, lăsându-vă cu greu să vă ridicați capul de pe pernă dimineața.”

Potrivit WebMD, afecțiunea poate perturba, de asemenea, în mod semnificativ somnul, făcând corpul să se simtă rece sau provocând dureri musculare și articulare.

Te-ar mai interesa: Nu te-ai fi găndit că acest aliment duce la Alzhei...

Unii oameni cu hipotiroidism se simt extrem de somnoroși în timpul zilei, până la punctul în care le este greu să rămână trezi.

Alte simptome ale hipotiroidismului

Cele mai frecvente simptome de hipotiroidism enumerate pe site-ul web NHS includ:

  • Oboseală
  • sensibilitate ridicată la frig
  • Creștere în greutate
  • Constipație
  • Depresie
  • capacitate de gândire încetiită

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private