joi, iunie 30, 2022

De multe ori ne-am lovit de situația în care să fim dezamăgiți că plajele sunt foarte aglomerate sau neîngrijite. Ei bine, există câteva locuri la care nu te așteptai, care întruchipează cele mai curate plaje și coaste maritime din lume.

Sigur nu te așteptai! Care sunt cele mai sigure plaje de pe litoralul Mării Negre

Spania și Grecia sunt statele cu cele mai curate plaje și coaste maritime din lume, potrivit clasamentului mondial Blue Flag, de anul acesta.

Grecia, o destinație de vacanță favorită și pentru români, a obținut 581 de steaguri albastre, cu 14 mai multe ca anul trecut, potrivit  RRA.

Te-ar mai interesa: NU ezita psihoterapia. Sănătatea ta va avea de suf...

Sigur nu te așteptai! Halkidiki, campioana celor mai curate plaje ale Greciei

Regiunea Halkidiki din Grecia pare din nou drept campioana celor mai curate plaje ale Greciei, cu 96 de steaguri repartizate de-a lungul litoralului. Apoi, în top se află Insula Rhodos și Insula Creta și județul Lasithi.

Steagul albastru este de fapt un certificat pentru calitatea de mediu acordat anual, din 1987, de Fundația pentru Educația de Mediu, care își are sediul în Danemarca și care acordă, pentru curățenie, furmusețea, peisajul și infrastructura bine dezvoltată, aceste merite.

Printre cele 53 de criterii necesare pentru a obține steagul albastru, se mai numără și siguranța celor care se scaldă și a vizitatorilor, precum și calitatea serviciilor prestate.

Te-ar mai interesa: Când să vă faceți griji pentru o durere de stomac?...

Steagul albastru are și o amplă valoare turistică

Dincolo de toate aceste criterii, steagul albastru are și o amplă valoare turistică, întrucât este vorba despre unele din zonele cele mai vizitate.

Paștele în Grecia

După doi ani de pandemie, Grecia așteaptă o sosire masivă de turiști în acest sezon și premiul steagului albastru este una din criteriile luate în considerare de turoperatorii străini care propun ca destinație turistică litoralul Greciei.

Te-ar mai interesa: Oana Zăvoranu, scandal cu managerul Spitalului Col...

Pe litoralul românesc, doar 6 plaje din stațiunile Năvodari, Mamaia, Eforie și Olimp au primit anul acesta distincția Blue Flag, cu o plajă în plus, totuși, față de 2021.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private