Sari la conținut

Siluetă de vis în doar cinci zile cu ajutorul unei băuturi uşor de preparat

Consumul regulat de oţet de mere arde grăsimile, reduce pofta de mâncare, reface rezerva de minerale şi scade nivelul colesterolului. În plus, conţine osfor, sodiu, magneziu, calciu, sulf, fier, siliciu şi potasiu.

Reţeta pentru prepararea oţetului din suc de mere este simplă, veche şi la îndemâna oricui. Prima dată obţineţi sucul cu ajutorul storcătorului electric sau prin presare. Fructele se pot rade dacă nu aveţi aparatura necesară, după care se storc. Zeama se pune apoi la fermentat în borcane deschise, acoperite cu tifon, într-un loc întunecos. Lăsaţi-le până când sucul se acreşte, timp de şase săptămâni, filtraţi şi păstraţi sucul în sticle închise ermetic, la loc răcoros şi întunecat.

Regulile dietei:

Această dietă, datorită conţinutului bogat de minerale şi enzime, modifică metabolismul şi influenţează în mod favorabil arderea grăsimilor.

În Prima zi

Mic-dejun: Vă puteţi prepara singuri un musli sănătos: amestecaţi fructe uscate (caise, somchine, ananas, curmale, stafide etc) cu alune crude, migdale, arahide, fulgi de grâu şi ovăz, felii de măr şi bucăţi de căpşuni, după care îndulciţi amestecul cu  două linguriţe de miere.
Prânz: Faceţi un sos din două linguri cu oţet, o linguriţă cu miere, sare, piper, jumătate de linguriţă cu muştar şi o ceapă mică, tocată mărunt. Turnaţi sosul peste o salată realizată din 300 g salată verde, două roşii, patru ciuperci tăiate mărunt şi un ardei gras. Consumaţi totul împreună cu un ou fiert tare, o felie de şuncă şi o felie de pâine neagră.
Cina: Curăţaţi 300 g de morcovi, pe care îi tăiaţi felii şi îi puneţi la fiert în 400 ml apă, timp de 15 minute, împreună cu 50 g prune uscate. Apoi pisaţi şi condimentaţi morcovii şi prunele şi adăugaţi peste amestec două linguri cu oţet de mere, o linguriţă cu brânză de vaci şi 30 g şuncă. Consumaţi împreună cu o felie de pâine neagră prăjită.

A doua zi

Mic-dejun: Puteţi face o omletă sănătoasă amestecând două ouă cu bucăţi de piept de pui sau de curcan, spanac, roşii, ardei şi condimente din belşug. “Mixul” de proteine controleză apetitul şi previne senzaţia intensă de foame.
Prânz: Înăbuşiţi timp de zece minute un piept de pui cu o lingură cu oţet de mere şi 125 g apă. Curăţaţi doi morcovi, feliaţi-i şi fierbeţi-i opt minute alături de carne. Adăugaţi 50 g mazăre şi mai lăsaţi pe foc încă cinci minute. Faceţi un sos din două linguri cu oţet de mere, 100 g iaurt, sare, piper şi boia. După ce s-a răcit, tăiaţi pieptul felii, amestecaţi-l cu legumele, cu sosul şi cu o salată verde.
Cina: Căliţi o ceapă medie într-o lingură cu ulei cu puţin cimbru, adăugaţi două linguri cu oţet şi o lingură cu miere. Separat, amestecaţi două linguri cu bulion cu 100 ml apă şi turnaţi peste ceapă. Mai lăsaţi să fiarbă circa cinci minute, după care condimentaţi şi adăugaţi două linguri cu ton mărunţit. Fierbeţi 50 g de paste în apă sărată şi amestecaţi cu sosul din ceapă.

A treia zi

Mic-dejun: Iaurt semi-degresat cu seminţe de in. Seminţele de in pot fi găsite în magazinele cu produse naturiste. Conţin  acizi graşi esenţiali omega-3, care stimulează activitatea creierului şi ajută memoria. Şi iaurtul poate conţine “grăsimi bune” de tip omega-3 şi, în plus, este o sursă excelentă de proteine,ca prelungind senzaţia de foame.
Prânz: Amestecaţi un ou întreg cu trei linguri cu lapte, trei linguri cu cereale de ovăz, două linguri cu oţet şi o linguriţă cu miere. Curăţaţi două mere de coajă şi sâmburi şi tăiaţi-le felii. Turnaţi jumătate din aluatul făcut într-o tigaie unsă cu ulei, aşezaţi deasupra, uniform, jumătate din cantitatea de mere şi prăjiţi pe ambele părţi. Umpleţi clătita cu 100 g brânză de vaci amestecată cu o linguriţă cu miere. Procedaţi la fel cu merele şi aluatul rămas.
Cina: Tăiaţi cubuleţe 125 g peşte, stropiţi-le cu două linguri cu oţet şi prăjiţi-le în puţin ulei. Fierbeţi 50 g mazăre şi 30 g orez într-un vas cu 125 g apă. Când este gata presăraţi două linguri cu parmezan şi serviţi împreună cu peştele şi o roşie tăiată felii.

A patra zi

Mic-dejun: Lapte cu cereale şi fructe uscate. Cerealele integrale îmbogăţite cu fructe uscate ţin glicemia în frâu, eliberând energie treptat de-a lungul zilei. Conţin glucoză, principala “hrană” a creierului.
Prânz: Curăţaţi şi tăiaţi mărunt patru morcovi, două cepe medii, cinci ciuperci, un ardei gras şi doi dovlecei. Căliţi morcovii şi ceapa într-o lingură cu ulei, patru linguri cu oţet şi patru linguri cu apă. Separat, prăjiţi dovleceii şi ardeiul gras. După ce aţi călit toate legumele, amestecaţi-le într-un bol cu două linguri cu oţet de mere şi puţin cimbru şi adăugaţi ciupercile crude. Se consumă cu o felie de pâine neagră.
Cina: Căliţi o ceapă cu trei frunzuliţe de salvie, adăugaţi trei linguri cu oţet de mere şi 300 g de morcovi tăiaţi felii. Lăsaţi la foc mic câteva minute, după care amestecaţi cu 150 ml apă şi 50 ml de lapte şi mai lăsaţi încă cinci minute pe foc. Prăjiţi 125 g muşchi de porc timp de cinci minute într-o tigaie unsă cu margarină. Peste morcovi puneţi trei linguri cu fulgi de cartofi, amestecaţi şi consumaţi împreună cu carnea.

A cincea zi

Mic-dejun: Iaurt grecesc cu un pumn de fructe de pădure şi câteva migdale crude. Iaurtul conţine probiotice, calciu şi proteine. La aceşti nutrienţi se adaugă antioxidanţii din fructe şi grăsimile bune din migdale care reglează nivelul zahărului din sânge şi menţine senzaţia de saţietate mai multă vreme
Prânz: Fierbeţi 40 g paste cu 50 g de mazăre şi un morcov tăiat mărunt. Apoi strecuraţi şi lăsaţi să se răcească. Faceţi un sos din trei linguri cu oţet de mere, sare, piper, jumătate de linguriţă cu muştar şi o ceapă mică tăiată mărunt. Amestecaţi pastele cu legumele şi cu sosul. Separat faceţi o salată din patru roşii, patru ciuperci şi o salată verde. Consumaţi-o împreună cu pastele.
Cina: Fierbeţi 40 g orez. Curăţaţi şi tăiaţi mărunt doi morcovi, cinci ciuperci, un ardei gras şi două cepe mici, apoi căliţi-le într-o lingură cu ulei timp de cinci minute. Peste legume adăugaţi trei linguri cu oţet de mere, o linguriţă cu miere, puţin chilli şi trei linguri cu ananas (din conservă) şi mai lăsaţi pe foc încă cinci minute. Tăiaţi mărunt 150 g muşchi de vită, prăjiţi-l separat şi amestecaţi-l, la sfârşit, într-un bol, cu legumele şi cu orezul.

!Curele cu oţet nu se urmează în caz de litiază renală urică, gută, aciditate gastrică, gastrită hiperacidă, ulcer gastro-duodenal, febră musculară, hipotensiune arterială, hipertiroidie şi insuficienţă corticosuprarenală.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel