duminică, iunie 26, 2022

Simona Gherghe, episod dureros. Vedeta Antena 1 și-a deschis inima și a vorbit despre relație dintre copii și părinți, dezvăluind un moment sensibil cu fiica sa, petrecut recent.

„Conectarea e un termen în parenting foarte des întâlnit. Când un copil pare rătăcit emoţional, e nervos, doarme prost, nu e atent, specialiştii ne recomandă nouă, părinţilor, să ne conectăm.

De fapt, într-un limbaj accesibil, treaba asta înseamnă că tu, mamă, tu, tată, ar cam trebui să laşi deoparte totul şi să stai cu copilul tău. Să petreci timp cu el. Să te joci. Mie, treaba asta cu jocul mi se pare foarte dificilă.

Te-ar mai interesa: Totul despre infecția cu clostridium difficile, ba...

Nu sunt un spirit foarte ludic, poate că nu am nici cea mai mare răbdare. Uneori simt că sunt obosită, dar sunt acolo pentru ei. Ai mei iubesc îmbrăţişările şi pupicii, sute, mii de pupici. Mult prea mulţi, ar zice bunicii.

Fac o paranteză aici. Întotdeauna va fi o diferenţă de abordare a educaţiei, între generaţii. Şi, întotdeauna, o diferenţă de mentalitate.

Nu înseamnă că noi nu am fost crescuţi bine, dar nici că noi nu ni-i educăm cum trebuie. Este vorba doar despre timp şi timpuri, nu despre bine sau rău, cu o constantă clară în acţiune: dorinţa părinţilor de a oferi, după puterea şi ştiinţa fiecăruia, tot ceea ce e mai bun pentru copii.

Te-ar mai interesa: AȘA poți să scapi de senzația de foame. Dr. Mihail...

Noi am fost crescuţi pentru a supravieţui, într-o epocă în care căldura, hrana, libertatea erau concepte aproape de lux, prohibitive.


„Generaţia copiilor noştri este prima care creşte pentru a fi fericită, nu ca să supravieţuiască”

Se spune că generaţia copiilor noştri este prima care creşte pentru a fi fericită, nu ca să supravieţuiască. Nu îi mai învăţăm doar să mănânce bine, ci, mai ales, să se simtă bine, să nu mai ţină cont atât de mult de ceea ce se întâmplă în exterior, ci să fie atenţi la ce se întâmplă în sufletul şi mintea lor.

Te-ar mai interesa: Celebru fotbalist, cuplat cu prietena de 21 de ani...

Vor fi şi generaţia tehnologiei, cu siguranţă, iar acest lucru este, cumva, de neînţeles pentru noi, chiar dacă noi comunicăm atât de mult cu telefoane, tablete, aplicaţii şi altele.

Ne conectăm cu ceilalţi prin tehnologie mai mult, dar acasă nu avem decât un singur drum, cel clasic, din bătrâni, care nu cred că va dispărea vreodată şi nu va putea fi înlocuit.

Aşa simt eu conectarea. Suntem acasă de aproape o săptămână, toţi patru, şi, deşi suntem atât de aproape, nu-i pot îmbrăţişa şi pupa şi chestia asta m-a dat peste cap. Păi e nevoia ta, veţi spune. Şi da, vă dau dreptate.

Te-ar mai interesa: Doliu în presa din România! Cunocută jurnalistă, g...

Sunt la fel de dependenţa de apropierea asta fizică. Ana e singura negativă şi acum o protejăm pe ea. Şi mi se rupe sufletul când o văd că vine şi-mi spune s-o îmbrăţişez cu spatele… Dar o să treacă şi ne promitem sute de îmbrăţişări.

Ne-am dat seama că 2022, aşa la început cum este el, ne-a adus cele mai multe momente petrecute doar noi patru. Întâi vacanţă, apoi carantina asta. Vreau să găsesc florile din mucegaiul ăsta de izolare. Şi fix asta e: suntem ÎMPREUNĂ, ne conectăm”, a scris Simona Gherghe pe Facebook.

Te-ar mai interesa: 26 iunie, Sfântul Cuvios David din Tesalonic, ocro...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private