Sari la conținut

Simptome ale problemelor cu rinichii. Aceste 5 semne ale bolii de rinichi apar adesea noaptea când dormi

Semne și simptome că ai probleme cu rinichii
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Rinichii joacă unul dintre cele mai importante roluri în sistemul nostru prin filtrarea deșeurilor din sânge și ajutând la menținerea sub control a tensiunii arteriale. Când rinichii tăi nu funcționează corect, organismul suferă din cauza acumulării excesive a acestor deșeuri în sânge, ceea ce provoacă probleme majore altor organe.

Leziunile renale pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv diabet, hipertensiune arterială și anumite medicamente. Leziunile pot fi cauzate și de infecții, cum ar fi pielonefrita.

În stadiile sale incipiente, afectarea rinichilor poate determina organismul să sufere de anumite semne și simptome. Unele dintre acestea pot apărea doar noaptea.

Primele 5 simptome de afectare a rinichilor care apar doar noaptea, când dormiți.

Guta, boală reumatică
Sursă foto: pixabay

Umflarea corpului din cauza leziunilor renale

Problemele rinichilor, mai ales atunci când este deteriorat, pot apărea pe corpul dumneavoastră cu umflături neobișnuite în anumite părți.

Unele dintre cele mai grav afectate sunt picioarele, gambele și gleznele.

Afecțiunea, cunoscută și sub numele de edem, este unul dintre primele simptome de afectare a rinichilor care se declanșează noaptea.

Acest lucru se întâmplă în principal din cauza acumulării de lichid în picioare și glezne, deoarece rinichii nu funcționează corespunzător pentru a filtra deșeurile și excesul de lichid din sânge.

Urinare frecventă în timpul nopții, deoarece rinichii sunt afectați

Următorul semn de avertizare care este asociat cu afectarea rinichilor este o modificare a frecvenței urinare, care se declanșează în principal noaptea. Cel ai cărui rinichi sunt afectați pot observa o frecvență de utilizare a toaletei în timpul nopții.

Această afecțiune, cunoscută și sub numele de nicturie, este un simptom comun al bolii de rinichi. Este cauzată de o varietate de factori, inclusiv scăderea funcției renale, retenția de lichide și anumite medicamente.

Toate acestea sunt legate de sănătatea precară a rinichilor sau atunci când ceva nu funcționează cum trebuie. Acest lucru poate duce la o acumulare de lichid în sânge, ceea ce poate determina organismul să producă mai multă urină.

Trezirea frecventă noaptea (din cauza leziunilor renale)

Dacă nu vă puteți bucura de un somn profund noaptea, deoarece simțiți că vezica urinară nu este complet goală și că trebuie să mergeți din nou la toaletă, ar trebui să vă verificați rinichii.

A nu putea dormi corect este un semn al multor alte afecțiuni de sănătate, dar una dintre ele se poate datora și leziunilor renale.

Când rinichii tăi nu funcționează bine, nu reușesc să filtreze deșeurile din organism și să le arunce prin urină.

Scurgeri de urină în timp ce dormi

Un alt semn de avertizare privind afectarea rinichilor poate fi simțit atunci când vezi că ți se scurge urina în timp ce dormi.

Rinichii ajută în principal la eliminarea toxinelor din organism sub formă de urină. Atunci când acest lucru nu se întâmplă, lichidele se acumulează în organism, determinând vezica urinară să acționeze necorespunzător.

Acest lucru te face să urinezi chiar și atunci când dormi.

Simți că nu ai golit vezica, deși abia ai mers la baie

Un semn de avertizare care poate apărea atunci când rinichii dumneavoastră nu funcționează bine este că nu puteți dormi corect noaptea. Acest lucru se întâmplă în principal deoarece pacientul simte că trebuie să se grăbească la toaletă și că vezica urinară nu este încă goală după încă o rundă de mers la baie.

Nopțile nedormite pot fi cauzate și de alte probleme de sănătate, motiv pentru care este important să faceți un control de sănătate atunci când acest lucru începe să se întâmple mai des.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel