Sari la conținut

Simptome ale unor boli foarte periculoase, ușor de ratat

durere de cap
Sursa foto: pexel.com
migrena

Simptome ale unor boli foarte periculoase, ușor de ratat. Corpul simte pericolul, însă, de cele mai multe ori, oamenii nu dau importanță semnele pe care acesta le transmite. Există trei semne care sunt rareori luate în serios și nu sunt tratate pe principiul că vor dispărea de la sine.

Corpul, prevestitor al unei boli viitoare sau al unei boli grave

Fiecare dintre ele este un prevestitor al unei boli viitoare sau al unei boli grave (uneori mai mult de una) care a intrat deja într-o fază cronică și necesită acțiuni urgente.

Vertij regulat. Cel mai frecvent simptom care indică foarte clar că ceva este în neregulă cu sănătatea ta și pe care cel mai adesea îl ignorăm până la ultima. Este posibil ca bărbații să nu observe această afecțiune până când leșin, iar femeile o atribuie particularităților ciclului feminin, oboselii și dificultății de respirație.

„Ei bine, nu este suficient oxigen, deci ce. O să fac o plimbare, să iau aer curat și totul va trece.

 

Cel mai frecvent simptom care indică foarte clar că ceva este în neregulă cu sănătatea ta și pe care cel mai adesea îl ignorăm până la ultima. Este posibil ca bărbații să nu observe această afecțiune până când leșin, iar femeile o atribuie particularităților ciclului feminin, oboselii și dificultății de respirație.

„Ei bine, nu este suficient oxigen, deci ce. O să fac o plimbare, să iau aer curat și totul va trece.”

ecografie anevrism de aortă abdominală
Sursă foto: RO Doctor Medical Center

Dar nu este așa. Adevăratul vertij este o condiție în care simți că te învârți în spațiu pentru o lungă perioadă de timp sau că spațiul se învârte în jurul tău. Este legat de activitatea unei serii întregi de organe: tulburări ale ochilor, urechii interne, aparatului vestibular, mușchilor, vaselor de sânge și chiar oaselor pot provoca vertij. Și nimeni nu trage alarma. Pericolul constă în faptul că această afecțiune este adesea confundată cu altceva (de exemplu, cu amețeli în fața ochilor și întunecarea capului după efort fizic).

Care este semnul amețelii?

Vertijul poate fi un simptom al mai multor afecțiuni foarte grave, dintre care sunt aproximativ 80 în total, dar ne vom uita la cele mai frecvente dintre ele. – vertij benign pozitional proximal Vertijul este indicat in aproape 80% din cazuri. Acesta este un vertij brusc neamenințător asociat cu o întoarcere bruscă a capului în lateral. Cel mai adesea este rezultatul unei traume grave (poate în tinerețe) sau al unei infecții și apare odată cu vârsta.

Migrenă. Acest tip de durere de cap este cea mai frecventă și foarte dureroasă. Migrena apare din cauza unor probleme cu circulația sângelui în părțile creierului responsabile de aparatul vestibular și este însoțită de dureri ascuțite în ceafă, amețeli, greață și o reacție ascuțită la lumină și sunet. – Distonie vegetativ-vasculară. Amețelile pot fi însoțite de nevroze severe și atacuri de panică.

Inflamația urechii interne, tulburările creierului și ale măduvei spinării și ale vaselor gâtului pot provoca și amețeli, caz în care trebuie să consultați cât mai curând un medic. Doar un medic cu experiență va putea ajunge la rădăcina cauzei acestor afecțiuni și va prescrie tratamentul corect. Pentru a vă asigura că diagnosticul a fost cât mai corect posibil, încercați să rețineți și să descrieți cât mai exact posibil specialistului toate senzațiile dumneavoastră. Dar în niciun caz nu ignora starea ta și nu te automedica.

Greața. Al doilea simptom, care provoacă adesea multe ocazii pentru glume. Dacă un bărbat se plânge de o astfel de afecțiune, de obicei „a mâncat ceva greșit”, iar femeia ar trebui să se pregătească cu siguranță pentru maternitate. Da, intoxicațiile alimentare și toxicoza sunt adesea însoțite de greață, dar aceasta nu este o listă completă a bolilor care sunt indicate de acest simptom. Ce indică greața?

Atac de cord

Nu o să crezi, dar greața este unul dintre semnele unui atac de cord. Paloarea bruscă a pielii, scăderea tensiunii arteriale, transpirația rece și greața pot indica insuficiență cardiacă acută și pot deveni simptome ale infarctului miocardic. Dacă observați aceste simptome și simțiți o durere severă care iradiază la nivelul coloanei vertebrale, probabil că aveți un atac de cord.

Hipertensiunea arterială și alte probleme ale tensiunii arteriale pot provoca, de asemenea, greață. Dacă te simți brusc amețit din cauza stresului sever sau a consumului excesiv de băuturi care conțin cofeină, tâmplele îți bâzâie și fața te arde, nu te grăbi să ingerezi cărbune activat. Cel mai probabil, tensiunea arterială a crescut brusc și nu vă veți simți bine.

Şoc. Nervii, stresul și tulburările emoționale profunde pot declanșa, de asemenea, greață și țipete incontrolabile. Acest simptom apare adesea în stare de șoc chiar și la persoanele cu un psihic foarte puternic, așa că nu ezitați dacă vă simțiți brusc rău pe fondul unei căderi nervoase.

Intoxicare.
Comoție și tulburări vestibulare severe, când organismul crede că este otrăvit, epilepsie, toxiinfecții alimentare adevărate, supradozaj (se întâmplă nu numai din alcool sau droguri, ci și din consumul excesiv de droguri și chiar vitamine), infecții intestinale și viruși. prin greață. Dar adesea există și alte simptome, în afară de greață, care vă pot ajuta să determinați ce ajutor aveți nevoie. Greața este un simptom foarte neplăcut, dar util. Greața care o urmează ajută adesea la curățarea organismului de doza critică de substanță otrăvitoare și cel puțin parțial ameliorarea intoxicației, dacă aceasta a apărut.

Insomnia. O persoană poate face multe lucruri: în anumite condiții, organismul poate supraviețui foarte mult timp și chiar se poate recupera complet dacă nu mănâncă sau bea. Dar să nu dormi, din păcate, este imposibil. Lipsa prelungită a somnului sănătos duce la tulburări severe ale creierului și ale sistemului nervos, din cauza cărora unii oameni chiar înnebunesc.Cu toate acestea, mulți oameni ignoră insomnia ca simptom.

Tulburările de somn

Boli ale sistemului nervos. În primul rând, tulburările de somn apar cu boli mintale, stres profund și diferite tipuri de boli ale sistemului nervos. Și se poate manifesta într-o varietate de moduri: procesul de adormire va deveni dificil sau imposibil, somnul – anxios și întrerupt constant, coșmarurile se vor deranja, iar momentele de veghe se vor transforma în iad. Bioritmurile vor fi perturbate, o persoană va deveni iritabilă și agresivă. – Tulburări ale sistemului endocrin.

Dormim datorită hormonilor, iar lipsa lor indică în mod direct că undeva a avut loc o defecțiune și este timpul să apelăm la un endocrinolog. Și să nu uităm de obiceiurile proaste. Fumatul, abuzul de alcool, alimentația nesănătoasă, refuzul activității fizice sau surmenajul constant vor duce mai devreme sau mai târziu la o întreagă listă de boli care nu pot fi ignorate.

Dacă aveți unul sau mai multe simptome, nu vă autodiagnosticați. Internetul nu vă va oferi toate răspunsurile, doar vă va speria mai mult. Este mai bine să vizitați un medic generalist cât mai curând posibil și să aveți un examen. Amintiți-vă că majoritatea bolilor, chiar și cele mai grave, pot fi tratate cu succes dacă observați primele simptome la timp. Articolul are doar scop informativ și nu este o recomandare sau un substitut pentru consultarea profesională.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel