luni, martie 20, 2023

Simptome carcinom bazocelular. O leziune cutanată canceroasă a fost îndepărtată de pe piept președintelui american Joe Biden, a dezvăluit medicul de la Casa Albă, Kevin O’Connor.

Potrivit CNN, dr. O’Connor a dezvăluit, vineri, țesutul a fost îndepărtat luna trecută ca parte a evaluării sănătății lui Biden și a trimis pentru o biopsie tradițională care a confirmat că leziunea este carcinom bazocelular, un tip de cancer de piele, și că toate celulele canceroase au fost cu succes îndepărtate.

Te-ar mai interesa: Dr. Adina Alberts: TOP 6 alimente care alungă anxi...

În prezent, Biden nu mai are nevoie de tratament. În afară de aceasta, bărbatul de 80 de ani a fost considerat sănătos și viguros „suficient de apt pentru a-și îndeplini sarcinile”.

Carcinomul bazocelular, cea mai comună formă de cancer de piele

Carcinomul bazocelular este cea mai comună formă de cancer de piele conform Skin Cancer Foundation. Leziunile asociate cu boala nu metastazează și, dacă o fac, ele cresc în dimensiune, rezultând o problemă gravă care crește provocările pentru îndepărtarea chirurgicală.

Carcinomul bazocelular începe în celulele bazale din piele, care produce celule noi odată ce cele vechi mor.

Boala apare adesea ca o umflătură transparentă pe piele, dar poate lua și alte forme. Apare mai ales în zonele pielii care sunt expuse la soare, cum ar fi gâtul și capul.

Te-ar mai interesa: Mesajul unui fost preot despre postul zilelor noas...

Cele mai multe dintre aceste tipuri de cancer sunt puse pe seama expunerii la razele ultraviolete ale soarelui. Prin urmare, ca măsură preventivă, trebuie să aplicați în mod regulat o formulă de protecție solară.

Simptome cancer de piele

Boala prezintă următoarele simptome:

  • Modificări ale pielii
  • Dureri sau creștere care nu se vindecă
  • Umflătură strălucitoare, translucidă, alb sidefat, alb sau roz, maro sau negru lucios
  • Vase de sânge vizibile
  • Leziuni hemoragice sau cu cruste
  • Petic plat, solzos, cu margini ridicate
  • Leziune albă, ceroasă, asemănătoare cu cicatrice, fără margini definite

În cazuri rare, această boală se dezvoltă pe părți ale corpului protejate de soare, cum ar fi organele genitale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private