Sari la conținut

Cele mai întâlnite simptome de Covid și la câte zile după infectare se manifestă

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Modalități de reducere a febrei

Din cuprinsul articolului

Simptome Covid. Simptomele de mai jos au fost raportate în cazul persoanelor confirmate cu infecția COVID-19, având intensitate diferită, de la cele ale unei simple răceli, până la stări grave care au condus la deces.

Simptomele menționate mai jos se pot instala în cca. 2-14 zile de la data expunerii la virus. Durata medie de aparitie a simptomelor este de 5 zile.

Cele mai frecvente simptome:
febră,
tuse seacă,
oboseală,insuficiență respiratorie.

Simptome mai puțin frecvente:
dureri de cap și dureri musculare,
durere în gât,
diaree,
conjunctivită,
dureri de cap,
pierderea gustului sau a mirosului,
o iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare.

Simptome Covid

Unele persoane pot să fie infectate, dar nu dezvoltă niciun simptom și nu se simt bolnave. Majoritatea oamenilor (aproximativ 80%) își revin după ce au fost afectați de boală fără a avea nevoie de tratament special. Circa 1 din 6 persoane care au COVID-19 dezvoltă forme severe ale bolii și au dificultăți în respirație. Persoanele în vârstă și cei cu probleme medicale anterioare, precum tensiune arterială mare, probleme cu inima sau diabet au șanse mai mari să dezvolte o formă severă a bolii, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Covid-19 în România. Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
360.934 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 11.530 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel