Sari la conținut

Simptome de accident vascular cerebral. Nu ignora acest semn nedureros din ochi: apare dimineața

semne cand din corp lipseste o vitamina
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
carente de vitamine vitală pentru a menține ochii sănătoși

Un accident vascular cerebral apare din cauza lipsei unui flux sanguin suficient către țesuturile situate în partea din față a nervului optic. Afecțiunea este periculoasă, dar poate fi tratată dacă este diagnosticată devreme.

Cu toate acestea, potrivit Harvard Health, poate prefigura riscul unui accident vascular cerebral mai grav.

Semne de accident vascular cerebral la care trebuie să fii atent

Aceste blocaje pot duce la schimbări bruște ale vederii, cum ar fi neclaritatea, zonele întunecate sau umbrele. Un alt semn important este că atunci când apare un accident vascular cerebral, aproape întotdeauna se întâmplă doar într-unul dintre ochi.

Conform datelor, vederea revine în 80% din timp în cazul unui blocaj mai puțin grav în arterele mai mici. Cu toate acestea, dacă tratamentul este întârziat, acesta poate avea consecințe grave asupra vederii din cauza lipsei de flux sanguin către țesuturile situate în partea frontală a nervului optic.

Citeste si:

Când nervul optic devine complet întrerupt de aprovizionarea cu nutrienți și oxigen, poate deteriora țesutul nervos, ceea ce poate duce la pierderea vederii.

Primul semn apre de obicei dimineața. Majoritatea persoanelor cu accident vascular cerebral ochi observă o pierdere a vederii la un ochi la trezire dimineața. Această pierdere a vederii este asociată cu lipsa durerii.

În ceea ce privește ce fel de pierdere a vederii este, unii oameni observă o zonă întunecată sau umbră în vederea lor care afectează jumătatea superioară sau inferioară a câmpului lor vizual.

Alte simptome includ pierderea contrastului vizual, precum și sensibilitatea la lumină.

Cine este mai expus riscului de AVC

Potrivit Penn Medicine, persoanele care au boli cardiovasculare semnificative și care iau, de asemenea, medicamentul Viagra sunt mai expuse riscului de boală, deși legătura nu este încă bine înțeleasă. 

Forma discului optic vă poate expune, de asemenea, un risc mai mare pentru această afecțiune. Fibrele nervoase care călătoresc spre creier și în jos prin nervul optic trebuie să intre în ochi printr-o gaură sau o deschidere cunoscută sub numele de foramenul optic. Dacă foramenul unei persoane este mai mic decât media, acest lucru ar putea determina aglomerarea nervilor optici.

Persoanele care dezvoltă o pierdere bruscă a vederii ar trebui să consulte urgent un expert în sănătate. În mod ideal, accidentul vascular cerebral ar trebui să fie diagnosticat în termen de patru ore pentru a disloca cheagul prin masarea ochiului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.