Sari la conținut

Psihiatru celebru: „aceste semne de avertizare indică probleme ale creierului”. Opt simptome de Alzheimer care apar mai devreme

Medicul psihiatru Daniel G Amen
Sursă foto: Amen University
Medicul psihiatru Daniel G Amen

Un psihiatru a emis un avertisment cu privire la cei opt factori de risc care pot duce la un diagnostic de Alzheimer dintr-un stadiu incipient.

Psihiatrul Daniel G Amen a apelat la TikTok pentru a avertiza despre mai multe semne de avertizare care ar putea indica boala Alzheimer.

Cel mai bine vândut autor al New York Times s-a filmat explicând cei opt factori de risc pe care oamenii ar trebui să-i aibă în vedere.

https://www.tiktok.com/@docamen/video/7277654060222762282

El a început: „Astăzi, vreau să vorbesc despre opt semne de avertizare ce îți pot indica probleme ale creierului. Boala Alzheimer începe de fapt în creier cu decenii înainte de a avea orice simptom.

Probleme de memorie

„Așadar, primul semn de avertizare este dat de problemele de memorie  80% dintre oamenii care spun că memoria lor este mai proastă decât a fost acum 10 ani au șanse de 80% să continue să se înrăutățească.”

Expertul principal în sănătatea creierului a continuat să dezvăluie că alte simptome includ impulsivitatea care se agravează cu timpul, distractibilitatea și starea de spirit scăzută.

Judecata slabă și impulsivitatea

Doctorul Amen a continuat: „Numărul 2. Judecata slabă și impulsivitatea.

„ lobii tăi frontali, partea creierului care te supraveghează, te urmărește, își descrește activitatea. Ca și cum ai fi într-o pauză permanentă”

Distractibilitatea

„Al treilea. Perioada scurtă de atenție, distractibilitatea… Nu ca ADHD, dar cu timpul se accelerează”.

Stare de spirit scăzută

„Al patrulea este starea de spirit scăzută. Depresia dublează riscul bolii Alzheimer la femei și de patru ori riscul la bărbați.”

Supraponderalitatea sau obezitatea

Doctorul Amen a explicat că supraponderalitatea sau obezitatea ar putea afecta și creierul și „pe măsură ce greutatea crește, dimensiunea și funcția creierului scade”.

Probleme de flux sanguin

În cele din urmă, doctorul Amen a explicat că problemele de flux sanguin în orice parte a corpului ar putea indica probleme circulatorii mai ample, inclusiv asupra creierului.

El a spus: „Disfuncția erectilă. Pentru că dacă aveți probleme cu fluxul sanguin oriunde în organism, înseamnă că sunt probleme peste tot. Și insomnie cronică și apnee în somn.”

Expertul a concluzionat: „Dacă aveți oricare dintre acești factori de risc, acum este momentul să vă ocupați serios de sănătatea creierului”.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: