Sari la conținut

Simptome de cancer: 10 semne de avertizare care anunță prezența bolii în organism

Simptome de cancer
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome de cancer

Simptome de cancer. Cancerul este un grup de boli în care unele dintre celulele corpului cresc necontrolat și se răspândesc în alte părți ale corpului. Aceste celule anormale pot invada și distruge țesutul sănătos.

Creșterea necontrolată a celulelor poate începe oriunde în organism și există peste 100 de tipuri diferite de cancer. Unele dintre cele mai comune tipuri de cancer includ:

Specialiștii atrag atenția că există 10 semne care pot apărea atunci când cancerul crește în tăcere în interiorul corpului tău. În funcție de natura și gradul de diseminare a cancerului, simptomele se pot schimba. Unele semne tipice de cancer includ:

Semne de avertizare de CANCER: 1. Un nodul sau o îngroșare

Unul dintre cele mai frecvente semne de cancer este formarea de noduli sau îngroșarea celulelor. Poate apărea oriunde în corp, dar este cel mai frecvent la sân, testicule și gât. Nodulul poate fi nedureros sau dureros și poate fi dur sau moale.

2. O schimbare în obiceiurile intestinului sau vezicii urinare

Cancerul de colon, rect, vezică urinară sau prostată poate apărea ca o modificare a obiceiurilor intestinului sau vezicii urinare. Aceste modificări pot lua forma constipației, diareei, sângelui în urină sau în scaun sau nevoia de a urina sau de a avea scaun urgent.

3. Indigestie sau dificultate la înghițire

O tumoare care împinge stomacul sau esofagul poate induce indigestie sau poate face dificilă înghițirea. Arsurile la stomac, greața și vărsăturile sunt câteva dintre celelalte simptome ale acestor boli.

Semne de avertizare de CANCER: 4. Durere inexplicabilă

Disconfortul nediagnosticat, în special în piept, spate sau abdomen, ar putea fi un indiciu al cancerului. Disconfortul poate fi regulat sau sporadic, difuz sau intens. 

5. Pierdere în greutate inexplicabilă

Chiar dacă nu încercați să pierdeți în greutate, pierderea inexplicabilă în greutate de cel puțin 10 kilograme în șase luni sau mai puțin poate fi un indiciu al bolii. Acest lucru se datorează faptului că celulele canceroase au un necesar mare de energie, ceea ce ar putea duce la pierderea în greutate.

Semne de avertizare de CANCER: 6. Răni bucale care nu se vindecă

Cancerul bucal poate fi detectat prin răni persistente ale gurii. Alte semne de cancer oral includ un nodul în gură, un plasture roșu sau alb acolo sau o modificare a modului în care se potrivește protezele.

7. Oboseală, slăbiciune sau dificultăți de respirație

Cancerul este unul dintre câțiva factori care pot provoca oboseală, slăbiciune sau dificultăți de respirație. Cu toate acestea, este esențial să vizitați un medic dacă aceste simptome persistă.

Semne de avertizare de CANCER: 8. Tuse persistentă sau răgușeală

Cancerul pulmonar poate fi indicat de o tuse cronică care durează mai mult de două săptămâni sau de o voce răgușită persistentă. Respirația, durerea în piept și tusea sângeroasă sunt câteva semne suplimentare ale cancerului pulmonar.

9. Modificări ale pielii

Cancerul de piele poate fi indicat de o aluniță nou dezvoltată sau de o aluniță care și-a schimbat dimensiunea, forma sau culoarea. O rană care nu se vindecă, un plasture solzos sau un neg care sângerează sau mâncărime sunt alte modificări ale pielii care pot indica cancer.

10. Tuse sâcâitoare

Prezența unei tuse persistente sau a unor simptome asemănătoare răcelii persistente pot indica cancer pulmonar sau răspândirea unui alt tip de cancer la plămâni. Prezența disconfortului osos, pierderea în greutate și oboseala sunt semne suplimentare ale cancerului pulmonar avansat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel