duminică, iunie 4, 2023

Cancerul ovarian cauzează adesea simptome care ar putea fi, de asemenea, atribuite unor afecțiuni mai frecvente și mai puțin grave, ceea ce poate face dificil de identificat. Cu toate acestea, există simptome la care trebuie să fiți atenți.

Cancerul ovarian sau cancerul de ovare este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la femei. Cancerul ovarian este atunci când celulele anormale din ovar încep să crească și să se dividă într-un mod necontrolat și în cele din urmă formează o tumoră. Cancer Research UK spune că la femeile din Marea Britanie, cancerul ovarian este al șaselea cel mai frecvent cancer, cu aproximativ 7.500 de cazuri noi în fiecare an.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

Domnul Saurabh Phadnis, ginecolog consultant și oncolog ginecologic la London Gynecology a remarcat câteva „simptome subtile” ale cancerului ovarian, care sunt „deseori trecute cu vederea”.

Acestea includ:

  • Secreții vaginale apoase
  • Orice modificare a frecvenței urinare, în special de urgență, poate fi confundată cu o infecție
  • Schimbarea obiceiurilor intestinale, în special diareea, adesea confundată cu IBS
  • Tusea persistentă sau dificultățile de respirație sau oboseala ar putea fi un semn de acumulare de lichid în piept
  • Noduri neobișnuite, cum ar fi în zona inghinală sau în apropierea claviculei.

Doctorul John Butler, director medical al Fundației Lady Garden și chirurg oncologic ginecologic consultant la Royal Marsden a spus: „Cancerul ovarian a fost numit ucigașul tăcut, dar acum știm că majoritatea femeilor au simptome care pot ajuta la diagnosticarea precoce”.

El adaugă: „Cele mai frecvente simptome sunt umflarea sau balonarea abdominală, durerea pelvină sau abdominală, pofta de mâncare redusă sau senzația de sațietate mai rapidă și nevoia de a urina mai frecvent.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Aceste simptome sunt comune și, de obicei, nu înseamnă că există o problemă, dar dacă persistă după câteva săptămâni sau cresc ca și intensitate, este important să fii examinat.”

Doctorul a spus că, în comun cu alte tipuri de cancer la nivelul abdomenului, există și alte simptome precum indigestie, modificarea obiceiului intestinal, senzație de oboseală, dureri de spate, scădere în greutate fără a încerca, dificultăți de respirație, senzație de un nou nodul sau sângerare vaginală anormală.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Doctorul John a remarcat că simptomele cancerului ovarian nu sunt legate de ciclul menstrual și de obicei se agravează progresiv cu timpul.

El a spus: „Este important să urmăriți orice simptom pe care îl aveți și să solicitați sfatul medicului dacă sunteți îngrijorat, deoarece, de obicei, putem face ceva pentru a vă ajuta și a organiza orice teste pentru a ne asigura că nu este nimic major de care să vă faceți griji.

Te-ar mai interesa: „Cele mai nesănătoase produse” pe care ar fi bine ...

„Dacă aveți simptome severe, este important să solicitați sfatul medicului prompt, pentru simptome mai subtile, merită să fiți verificat dacă nu s-au instalat în șase săptămâni.”

Medicul a spus că riscul de cancer ovarian crește odată cu vârsta și majoritatea femeilor sunt diagnosticate după menopauză.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private