Sari la conținut

Simptome de colesterol ridicat: 5 semne de avertizare la care trebuie să fiți atenți în degetele de la mâini și de la picioare

Sursă foto: Getty Images
semne de avertizare la care trebuie să fiți atenți în degetele de la mâini și de la picioare

Colesterolul este o substanță ceros-grasă care se găsește în sânge. Pentru a funcționa eficient și pentru a produce hormoni esențiali, corpul tău are nevoie de colesterol. Cu toate acestea, un nivel ridicat al colesterolului din sânge poate fi dăunător sănătății.

Există mulți factori care contribuie în mare măsură la creșterea nivelului de colesterol din sânge, pentru a numi câțiva – consumul de alimente grase, lipsa exercițiilor regulate, fumatul, consumul excesiv de alcool, a avea prea multă grăsime corporală și afecțiuni cronice necontrolate, cum ar fi diabetul. , hipertensiune arterială etc.

Afecțiunea vine cu simptome de la zero până la ușoare, ceea ce face dificil pentru pacient să detecteze afecțiunea în stadiile inițiale. Cu toate acestea, există câteva anomalii pe care le puteți observa cu ușurință în picioare și degete, care pot fi unele dintre simptomele de avertizare ale colesterolului ridicat.

Citeste si:

În acest articol, vă spunem aceste semne și simptome care necesită o atenție specială.

Cum sunt conectate nivelurile de colesterol cu degetele de la mâini și de la picioare?

În cadrul unui interviu, Dr Arpita Desmukh a explicat că durerea degetelor de la mâini și de la picioare este unul dintre cei mai evidenti indicatori ai colesterolului excesiv din sânge.

Simptomele ar putea fi cauzate de acumularea de colesterol care îngustează vasele de sânge din mâini și picioare.

depozite de grasime ochi
Sursă foto: Getty Images

Simptome ale colesterolului ridicat

Deoarece rareori afișează semne de avertizare și provoacă daune progresiv în timp, colesterolul ridicat este adesea denumit „ucigaș tăcut”. Cu toate acestea, după cum s-a discutat mai sus, degetele de la mâini și de la picioare pot prezenta ocazional câteva semne de avertizare ale colesterolului ridicat, unele dintre ele sunt:

Dureri de picioare

Nivelurile ridicate de colesterol pot forma plăci în picioare, obstrucționând fluxul sanguin și provocând dureri care se agravează în timpul mersului.

Depunerea de culoare galbenă

O persoană cu colesterol rău excesiv în sânge poate observa, de asemenea, depuneri neobișnuite de culoare gălbuie pe piele, în principal în jurul ochilor, palmelor și spatelui picioarelor.

Formare neobișnuită de noduli

Un alt simptom de avertizare al colesterolului crescut în sânge este dezvoltarea neobișnuită a depozitelor de culoare galbenă (creșterea nodulare a mușchilor) pe coate, fese și palme.

Picioare reci

Unul dintre cele mai neobișnuite semne de colesterol ridicat pe care le puteți observa în picioare și degetele de la picioare este picioarele reci. De ce se întâmplă asta? Când nivelul colesterolului este ridicat, se pot observa și depuneri sau excrescențe pe pleoapa superioară, de culoare galbenă și portocalie. În plus, unii oameni pot avea și  picioarele reci.

Alte Simptome

Alte semne includ modificări fizice ale picioarelor care fac ca pielea și unghiile să devină albe sau galbene. Potrivit profesioniștilor medicali, nivelurile ridicate de colesterol ar putea face ca unghiile de la picioare să crească mai încet, să se îngroașe sau chiar să devină malformate.

Cum să vă gestionați nivelul de colesterol?

Riscul de atacuri de cord și boli de inimă este crescut de colesterolul ridicat. Chiar dacă vă puteți gestiona colesterolul cu medicamente adecvate, puteți, de asemenea, să vă reduceți colesterolul rău, făcând câteva modificări ușoare ale stilului de viață.

Unele ajustări ale stilului de viață includ consumul de alimente sănătoase pentru inimă, renunțarea la fumat și consumul de alcool, exercițiile fizice frecvente și menținerea greutății corporale sănătoase.

Prin urmare, este nevoie de o oră pentru a menține un nivel sănătos de colesterol.

În plus, urmăriți simptomele și căutați ajutor cât mai curând posibil.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.