Sari la conținut

Simptome de demență: dacă tânjiți după aceste trei tipuri de alimente este posibil să aveți demență

Când oamenii vorbesc despre demență, în mod tradițional fie vorbesc despre demență ca de o umbrelă de afecțiuni, fie despre boala Alzheimer, cea mai comună formă de demență. Cu toate acestea, există și alte tipuri de demență, inclusiv demența frontotemporală. Pofta de trei tipuri de alimente poate semnala această formă de declin a creierului.

Demența este statistic cel mai mare ucigaș din Marea Britanie. În fiecare an, în jur de 67.000 de oameni mor din cauza bolii, un număr mai mare decât capacitatea Stadionului Olimpic din Londra. Drept urmare, oamenii de știință lucrează din greu pentru a dezvolta noi tratamente și, eventual, un remediu pentru toate formele de demență, inclusiv demența frontotemporală. Una dintre formele mai rare de demență, demența frontotemporală (FTD), provoacă probleme cu comportamentul și limbajul.

În comun cu toate formele de afecțiune, FTD provoacă mai multe simptome în rândul pacienților.

Acestea pot apărea în toate felurile în diferite domenii ale vieții individului, inclusiv atunci când mănâncă.

Potrivit organizației de sănătate Alzheimer’s UK, pacienții pot „pofti alimente dulci, grase sau carbohidrați și să-și uite manierele la masă”.

Organizația de sănătate adaugă: „De asemenea, s-ar putea să nu mai știe când să înceteze să mănânce, să bea alcool sau să fumeze”.

FTD a primit un nivel mai mare de atenție științifică și de presă în ultimii ani, în parte datorită impactului pe care l-a avut asupra unui membru notabil al teatrului sportiv.

În 2014, soția lui Sir Stewart, Helen, a fost diagnosticată cu FTD.

În loc să dispere în privința diagnosticului, Sir Stewart a permis ca acesta să-l galvanizeze.

Ca răspuns la provocare, el a lansat Race Against Dementia.

Race Against Dementia își propune să adopte o abordare sportivă a cercetării privind demența.

Adăugând un sentiment de urgență și ritm procedurilor, speră să crească rata cu care știința se îndreaptă către o descoperire a unui tratament împotriva demenței.

Doctorul Cara Croft – unul dintre oamenii de știință de seamă ai organizației de sănătate – spune că un nou tratament pentru demență ar putea deveni disponibil în următorii 10 ani.

Deși acest lucru este benefic pentru pacienții viitorului, îi lasă pe pacienții prezentului într-o stare de declin gestionat.

Pe lângă schimbarea obiceiurilor alimentare, alte simptome ale FTD sunt:

• A fi insensibil sau nepoliticos
• Persoana acționează impulsiv
• Pierderea inhibițiilor
• Persoane pare smerită
• Pierderea interesului pentru oameni și lucruri
• Pierderea impulsului și a motivației
• Incapacitatea de a purta o discuție cu ceilalți
• Comportamente repetitive
• Mâncatul compulsiv
• Neglijarea igienei personale
• Folosirea incorectă a cuvintelor
• Pierderea vocabularului
• Repetarea unui număr limitat de fraze
• Uitarea sensului cuvintelor comune.

Demența poate fi greu de cuantificat sau de înțeles, dacă nu trecem prin experiența pierderii unui membru al familiei.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel