miercuri, decembrie 7, 2022

Nu sunteți sigur că aveți COVID-19 – să descoperim ce simptome sunt specifice pentru coronavirus, gripă sau alergii

 • Experții observă că noul coronavirus, gripa și alergiile au simptome diferite.
 • Principalele simptome ale noului coronavirus sunt febră, oboseală, tuse și dificultăți de respirație.
 • Alergiile au mai multe simptome cronice și includ strănut, respirație șuierătoare și tuse.
 • Gripa are simptome similare cu noul coronavirus, cum ar fi febra și durerile corporale, dar gripa de obicei nu provoacă dificultăți de respirație.

Dacă aveți nasul curgător sau mâncărimea ochilor, nu înseamnă că aveți noul coronavirus.

Cu toate acestea, dacă aveți tuse, oboseală și febră, este posibil să aveți COVID-19.

Apoi, din nou, ar putea fi și gripa sezonieră.

„Nu toate simptomele sunt create în mod egal. Deși s-ar putea părea că aveți coronavirus, este posibil să aveți pur și simplu alergii sezoniere sau gripă ”, a declarat pentru Healthline Lindsey Elmore, PharmD, specialist în farmacoterapie certificat și gazda emisiunii„ The Lindsey Elmore Show ”.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

„Există multe simptome de răceală, gripă și COVID care sunt similare și poate fi dificil de distins”, a adăugat Ramzi Yacoub, PharmD, șef de farmacie al serviciului de economii pe bază de rețetă SingleCare. „Toate sunt cauzate de viruși, dar diferiți viruși provoacă fiecare dintre aceste infecții.”

„Cu toate acestea, o diferenta cheie intre cele trei este un simptom al coronavirusului – senzația de lipsa de aer”, a spus Yacoub. Respirația scurtă este un semn comun al COVID-19 care apare înainte de dezvoltarea pneumoniei. În general, gripa sau răceala nu provoacă dificultăți de respirație decât dacă a progresat la pneumonie „.

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

Strănutul nu este un simptom

Un nas care curge, dureri faciale, picurare postnasală și mâncărime la ochi sunt simptome frecvente ale alergiilor sau răceala obișnuită.

„Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt febra, oboseala și tuse uscată”, potrivit sursei de încredere a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). „Unii pacienți pot avea dureri, congestie nazală, curgerea nasului, dureri în gât sau diaree.”

Te-ar mai interesa: Alimentul care îi predispune pe bărbați la cancer ...

Simptomele COVID-19 apar de obicei la 2 până la 14 zile după expunere.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) menționează 11 simptome primare ale COVID-19. Aceste sunt:

 • Febra sau frisoane
 • Tuse
 • Respirație scurtă sau dificultăți de respirație
 • Oboseală
 • Dureri musculare sau corporale
 • Durere de cap
 • Durere de gât
 • Pierdere a gustului sau a mirosului
 • Congestie sau curgerea nasului
 • Greață sau vărsături
 • Diaree

Cu toate acestea, „Unii oameni se infectează, dar nu prezintă simptome și nu se simt rău”, potrivit OMS. Acești oameni pot transmite virusul celor din jur, chiar dacă nu se simt rău.

Alergiile au simptome cronice

COVID-19, precum gripa sau răceala obișnuită, este o boală acută, ceea ce înseamnă că oamenii se simt bine până când simptomele încep să apară.

Te-ar mai interesa: A fost demonstrat! Cei care mănâncă des aceste ali...

Alergiile, pe de altă parte, „sunt de obicei cronice, prezentând simptome dezactivate și activate săptămâni, luni sau chiar ani”, explică Dr. David M. Cutler, medic de familie la Providence Saint John’s Health Center din Santa Monica, California.

„Alergiile nu ar trebui să provoace febră sau dureri corporale”, a spus Dr. Arthur. „În general, nu există tuse decât dacă aveți mult drenaj nazal.” De asemenea, alergiile pot provoca respirație șuierătoare, în special la persoanele cu astm.

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

„Simptomele alergiilor tind să varieze în funcție de mediu: se agravează odată cu expunerea la praf, polen sau parul de animale, în timp ce simptomele de frig tind să persiste indiferent de ora din zi, vreme, localitate sau alți factori de mediu”, a spus Cutler.

În ciuda simptomelor, nu este gripă

COVID-19 nu este gripa.

Fiind dintr-o clasă de agenți patogeni cunoscuți sub numele de coronavirusuri, este de fapt mai strâns legată de răceala comună decât de gripa sezonieră.

Cu toate acestea, în ciuda unor suprapuneri, simptomele tipice ale COVID-19 sunt mai asemănătoare cu gripa (febră, tuse, dureri în gât, nas înfundat, dureri musculare sau corporale, dureri de cap, oboseală) decât răceala obișnuită (nas înfundat) , dureri în gât, tuse, congestie, ușoare dureri corporale, cefalee ușoară, strănut, febră slabă, stare de rău).

„În ceea ce privește diferențierea dintre gripă și COVID-19, poate fi aproape imposibil de distins”, a spus dr. Jake Deutsch, cofondator și director clinic al centrelor Cure Urgent Care și Specialty Infusion din New York. De aceea, li se recomandă oamenilor să se vaccineze împotriva gripei, astfel încât să poată cel puțin … minimiza riscul de gripă”. Febre, dureri corporale, tuse, strănut ar putea fi atribuite în egală măsură amândurora, așa că înseamnă cu adevărat că, dacă există o preocupare pentru gripă, există o preocupare pentru COVID-19.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private