marți, iunie 28, 2022

Simptome precoce ale cancerului de prostată care apar în urină și pe toaletă.

Cancerul de prostată mai avansat poate provoca modificări sau probleme cu urinarea. Simptomele cancerului de prostată pot fi inexistente de ani de zile, deoarece boala este una care progresează lent.

Este util să țineți cont de schimbarea obiceiurilor de toaletă, deoarece simptomele cancerului de prostată pot apărea ca o dorință crescută de a face pipi sau de a se încorda atunci când faceți acest lucru.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Acest lucru se întâmplă atunci când cancerul face ca prostata să devină suficient de mare pentru a afecta vezica urinară. Potrivit NHS, nu trebuie să ignorați astfel de simptome, chiar dacă asta nu înseamnă că ați putea avea cancer de prostată.

Unul din opt bărbați din Marea Britanie, de exemplu, va face cancer de prostată de-a lungul vieții, dar când sunt diagnosticați în stadiul incipient, 100% dintre oameni vor supraviețui bolii timp de cinci ani sau mai mult.

Simptome precoce ale cancerului de prostată care apar în urină și pe toaletă

Urologul principal Petr Holy de la Clinica de sănătate a bărbaților din Kingston a vorbit cu The Mirror pentru a oferi informații despre simptomele cheie de observat atunci când mergi la toaletă și cum funcționează tratamentul dacă ai fost diagnosticat.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

Nu există simptome evidente ale bolii, dar ar trebui să fiți atenți la anumite semne când mergeți la toaletă. Aproximativ 78% dintre cei diagnosticați vor supraviețui timp de 10 sau mai mulți ani, dar șansele de supraviețuire depind în mare măsură de cât de devreme ești diagnosticat.

Dacă aveți oricare dintre următoarele șapte simptome, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră despre screening-ul antigenului specific prostatic.

Te-ar mai interesa: Alzheimer cu debut precoce : Dacă tot SPUI asta, a...

„În timp ce schimbările în obiceiurile de toaletă pot fi uneori o problemă temporară cauzată de factori precum dieta și stilul de viață, ele pot fi, de asemenea, unuele dintre primele semne ale unei probleme de prostată”, spune Petr Holy.

„O nevoie urgentă de urinare, deplasări mai dese la toaletă, un flux lent sau întrerupt și senzația de nevoie de a urina în continuare chiar și după ce ai terminat sunt printre cele mai comune semnale. Este vital ca bărbații să fie în alertă pentru oricare dintre aceste schimbări și să ceară sfatul unui expert dacă devine un model”.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Alte simptome ale cancerului de prostată

  • Probleme la urinare
  • Scăderea forței în fluxul de urină
  • Sânge în urină
  • Sânge în spermă
  • Dureri osoase
  • Pierde în greutate
  • Disfuncția erectilă

Tratamentul cancerului de prostată

Opțiunile de tratament și recomandările pentru cancerul de prostată depind de mai mulți factori, inclusiv tipul și stadiul cancerului, posibilele efecte secundare și preferințele pacientului și starea generală de sănătate.

Cancerul de prostată poate fi tratat eficient dacă este detectat suficient de devreme și un diagnostic precoce duce adesea la un rezultat mai bun”, a adăugat subliniat Holy.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Potrivit NHS: „De obicei, cancerul de prostată nu provoacă niciun simptom până când cancerul a crescut suficient de mare pentru a exercita presiune asupra tubului care transportă urina din vezica urinară din penis (uretra).”

Deoarece nu există nicio modalitate de a ști dacă aveți sau nu cancer de prostată pe cont propriu, bărbații sunt sfătuiți să-și vadă medicul de familie dacă prezintă simptome ale bolii.

Deși este posibil să nu aibă boală de prostată sau cancer, cel mai bine este să obțineți confirmarea unui medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private