Sari la conținut

Simptome resimțite înainte de declanșarea unui atac de cord

Simptome resimțite înainte de declanșarea unui atac de cord. Un atac de cord poate lovi brusc. Apar dureri în piept care se răspândesc la brațe și gât. În timp ce această imagine captează imaginația, simptomele atacului de cord apar adesea mult mai treptat. Un nou experiment efectuat recent, elimină un mit popular despre natura bruscă a atacurilor de cord.

Harvard Health citează un sondaj efectuat pe peste 500 de femei care au supraviețuit unui atac de cord. Studiul a arătat că 95 la sută dintre femei au spus că au observat că ceva nu era în regulă în aproximativ o lună înainte de atacurile de cord.

Cele mai frecvente semne de avertizare timpurie au fost oboseala și somnul perturbat

Unele femei, de exemplu, au spus că sunt atât de obosite încât nu pot face un pat fără să se odihnească.
Durerea în piept – un semn de avertizare precoce obișnuit al problemelor cardiace pentru bărbați – a fost mai jos pe listă pentru aceste femei.

Cei care au avut tendința să o descrie ca presiune, durere sau senzație de senzație în piept, nu durere.

Chiar și atunci când atacurile lor de cord erau în curs, doar aproximativ o treime dintre femeile din acest studiu au experimentat simptomul „clasic” al durerii în piept.

În schimb, dificultăți de respirație, slăbiciune și oboseală, o transpirație umedă, amețeli și greață au fost în fruntea listei.

Comentând rezultatele sondajului, experții au tras concluzia: „Unele femei pot primi o avertizare timpurie despre un atac de cord iminent sub formă de oboseală excesivă, tulburări de somn sau dificultăți de respirație”.

„Acordarea atenției acestor simptome și obținerea unui diagnostic și tratament prompt ar putea evita un atac de cord în toată regula. Unii bărbați au, de asemenea, semnale de avertizare timpurie, durerea în piept fiind cea mai frecventă”.

Așadar, potrivit studiilor, femeile și medicii trebuie să se gândească dincolo de durerea în piept atunci când vine vorba de ceea ce trăiesc femeile când înflorește un atac de cord.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: