sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Simptome rinichi bolnavi. În fiecare zi rinichii filtrează 200 de litri de sânge, înlăturând în acest proces, doi litri de toxine, deșeuri și apă. Deșeurile și apa sunt eliminate sub formă de urină și prin acest proces, rinichii reglează nivelul de lichide din corp. Rinichii eliberează, de asemenea, hormoni care reglează tensiunea arterială, produc celule roșii și ajută la menținerea sănătății oaselor.

Te-ar mai interesa: Medicii atenționează: Nu grăsimile distrug ficatul...

In cazul in care rinichii nu functioneaza optim, substantele reziduale si lichidele raman in organism si cauzeaza edeme la nivelul membrelor, dificultati de respiratie si dificultati de golire a vezicii urinare. Daca afectiunea renala nu este tratata la timp se poate instala blocajul renal sau insuficienta renala acuta situatie care conduce la decesul pacientului.

Simptomele bolilor de rinichi:

Simptome rinichi bolnavi: Durere

Unul dintre primele semne ale afecțiunilor renale este durerea de spate.
în cazul persoanelor care dorm doar pe o singură parte, durearea apare doar în zona respectivă. Dar, în cele mai multe cazuri, la scurt timp durerea va apărea  în ambele părți.

Te-ar mai interesa: Tratamentul anti-îmbătrânire care poate întineri i...

Simptome rinichi bolnavi:

Erupții cutanate, prurit

Rinichii ajută la eliminarea deșeurilor din sânge, iar atunci când nu funcționează corect, deșeurile și toxinele se acumulează în sânge și provoacă erupții cutanate, mâncărime severă și uscarea pielii.

Modificări ale funcției urinare

• Puteți începe să vă treziți mai des în timpul noapții pentru a urina
• Puteți urina mai des sau în cantități mai mari decât de obicei
• Puteți urina mai frecvent sau în cantități mai mici decât de obicei cu urină închisă la culoare
• Este posibil să simți o presiune sau dificultate la urinare
• Urina poate conține sânge

Te-ar mai interesa: Cinci simptome neobișnuite ale cancerului de sân p...

Simptome rinichi bolnavi:

Oboseală și slăbiciune

Şi senzaţia de oboseală continuă poate fi semn de disfuncţie renală. Când rinichii funcţionează prost, nu mai elimină deşeurile de azot rezultate în urma digestiei alimentelor, şi acestea se infiltrează în sânge, îl intoxică şi determină o stare de epuizare a organismului. Pacientul se simte tot mai slăbit pe zi ce trece şi este palid, aparent fără motiv.

Glezne şi picioare umflate

Ţi se îngroaşă pleoapele şi ai gleznele şi picioarele umflate în timpul dimineţii? Tot rinichii pot fi de vină! Atunci când funcţia renală este perfectă, cei doi rinichi participă alături de celelalte organe la menţinerea unei cantităţi constante de substanţe în sânge şi ţesuturi. Dacă ei întâmpină greutăţi, proteinele trec din sânge în urină şi creează un dezechilibru important deoarece au tendinţa să se instaleze în ţesuturi, ceea ce generează umflarea anumitor părţi ale corpului. Alte efecte nedorite sunt creşterea în greutate şi hipertensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: ”Putem să prevenim îmbătrânirea creierului!” Un ne...

Ce e de făcut: Analizele de sânge şi testele de urină îţi vor arăta dacă rinichii determină aceste neplăceri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private