Sari la conținut

Simptomele Alzheimer. Pilula comună care ar putea reduce riscul de îmbolnăvire, potrivit oamenilor de știință

Boala Alzheimer
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Obiceiul care poate crește riscul de Alzheimer

Simptomele Alzheimer. Consumul de somnifere ar putea reduce riscul de a dezvolta boala Alzheimer, potrivit unor noi cercetări.

Oamenii de știință au descoperit că oamenii care au luat medicamentele înainte de culcare aveau mai puține proteine ​​creierului pliate greșit sau „necinstite” legate de boală.

Proteine pliate greșit care provoacă leziuni, ducând în special la tulburări neurologice, cum ar fi Parkinson, Alzheimer, scleroza multiplă și boala vacii nebune. Forma anormală a acestor proteine poate fi declanșată de un alt tip de proteină, numită prion.

Simptomele care prevestesc boala Alzheimer

Somnul slab este legat de declinul cognitiv, odihna perturbată adesea fiind un semn precoce al bolii. Mulți pacienți încep să o experimenteze cu ani înainte ca pierderea memoriei și confuzia să apară.

Potrivit organizației caritabile Dementia UK, există patru tipuri diferite de tulburări de demență care afectează diferit creierul. Cele patru tipuri de demență sunt cunoscute ca:

  • Boala Alzheimer
  • Demența vasculară
  • Dementa fronto-temporală
  • Demență cu corp Lewy

Semnele precoce ale bolii Alzheimer sunt:

1. Probleme de memorie

2. Dificultăți de gândire și raționament

3. Probleme de limbaj

4. Schimbări de dispoziție

5. Schimbări ale modului în care lucrurile sunt văzute și auzite

Pilula comună care ar putea reduce riscul de îmbolnăvire, potrivit oamenilor de știință

În timpul studiului, cercetătorii au urmărit 38 de persoane care au folosit suvorexant – un medicament pe bază de rețetă vândut sub numele de marcă Belsomra – timp de două nopți.

Persoanele cărora li s-a administrat cea mai mare doză aveau niveluri de amiloid cu până la o cincime mai mici decât alți participanți în lichidul spinal până în dimineața următoare.

Boala Alzheimer începe atunci când plăcile de beta-amiloid încep să se acumuleze – uciderea neuronilor. Ani mai târziu, o a doua proteină numită tau se formează și ea în încurcături toxice. Deși cauza bolii Alzheimer nu este clară, cercetările anterioare sugerează că acumularea acestor proteine în creier poate încetini sau ucide celulele, ducând la boala.

Oamenii de știință spun că rezultatele studiului sunt „foarte încurajatoare” și ar putea sugera un potențial tratament cu somnifere pentru a încetini sau opri progresia demenței. Cu toate acestea, cercetătorii nu îndeamnă oamenii să înceapă să ia pastilele în fiecare seară, deoarece sunt necesare cercetări mai ample.

Fără nici un leac în vedere, există un accent din ce în ce mai pus pe factorii stilului de viață care reduc riscul, cum ar fi să mănânci corect și să faci multă mișcare – și să dormi.

Autorul principal, profesorul Brendan Lucey, de la Universitatea Washington din Statele Unite, a declarat: „Acesta este un studiu mic, de dovadă a conceptului. Ar fi prematur ca oamenii care sunt îngrijorați de dezvoltarea bolii Alzheimer să interpreteze acest lucru ca un motiv pentru a începe să ia suvorexant în fiecare seară. Încă nu știm dacă utilizarea pe termen lung este eficientă în prevenirea declinului cognitiv și, dacă este, în ce doză și pentru cine”.

„Totuși, aceste rezultate sunt foarte încurajatoare. Acest medicament este deja disponibil și dovedit că este sigur, iar acum avem dovezi că afectează nivelurile de proteine care sunt esențiale pentru a conduce boala Alzheimer”, a dăugat dr. Lucey, potrivit Express

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel