sâmbătă, iunie 10, 2023

Modalități simple de a trata sinuzita. Chiar dacă o infecție a sinusurilor este foarte asemănătoare cu o răceală obișnuită, ea persistă mult timp.

Simptomele sinuzitei nu durează de obicei mai mult de 10 zile. Sinuzita cronică poate dura 12 săptămâni sau mai mult.

Fiind o inflamație a țesuturilor din sinusuri, care sunt spații din frunte, obraji și nas, de obicei umplute cu aer, sinuzita provoacă dureri faciale, nas înfundat sau care curge și uneori febră și alte simptome. Afecțiunea este de obicei cauzată de răceala comună, dar și alți viruși, bacterii, ciuperci și alergii provoacă sinuzită.

Potrivit experților în sănătate, infecțiile sinusurilor aproape se vindecă de la sine. Medicii nu recomandă, în general, să luați antibiotice, deoarece acestea sunt pentru infecțiile bacteriene.

Cu toate acestea, există câteva modalități simple și simple de a încerca să accelerați procesul de recuperare.

Modalități simple de a trata sinuzita: 1. Bea mai multă apă

Pe parcursul infecției sinusurilor, se recomandă să bei multă apă și să hidratezi corpul pentru a elimina infecția. Medicii recomandă de obicei să bei cel puțin 8-10 pahare la fiecare 2 ore.

2. Folosește uleiuri naturale

Uleiurile naturale precum eucalipt pot ajuta la deschiderea sinusurilor și la eliminarea mucusului. Studiile au descoperit că cineolul, componenta principală a uleiului de eucalipt, ajută persoanele cu sinuzită acută să se recupereze mai repede.

Se recomandă aplicarea uleiului pe tâmple sau pe piept sau inhalat prin apă clocotită pentru ameliorarea rapidă și sigură a loviturii.

Modalități simple de a trata sinuzita: 3. Utilizează un spray nazal salin

Este important să vă mențineți sinusurile hidratate pentru a reduce presiunea. Câteva sfaturi importante pentru a face acest lucru includ dormitul cu un umidificator în dormitor pentru a ajuta la ameliorarea blocajelor nazale pe timp de noapte

De asemenea, utilizați spray-uri nazale saline naturale care ajută la eliminarea congestiei. Folosiți-le întotdeauna pe cele făcute cu ingrediente naturale, altfel poți deveni dependent de ele. Luați abur fierbinte sau dușuri pentru a curăța sinusurile.

Modalități simple de a trata sinuzita: 4. Folosește un vas Neti

Vasul Neti sau procesul de irigare nazală ajută la eliminarea unor simptome ale sinuzitei cronice. Cu toate acestea, potrivit medicilor, este important să aveți grijă să o igienizați corespunzător după fiecare utilizare și să puneți în el doar apă distilată.

5. Utilizează compresă caldă

Compresele calde pot ajuta la calmarea durerii cauzate de sinuzită. Puneți un prosop cald în jurul nasului și al obrajilor pentru a calma durerea și pentru a elimina blocajul nazal.

6. Odihnește-te

Dacă aveți febră, de obicei mai mare de 37,8 grade Celsius, asigurați-vă că vă odihniți suficient pentru a vă recupera rapid.

Modalități simple de a trata sinuzita: 7. Mănâncă supă de pui

Potrivit studiilor, supa de pui ajută la reducerea inflamației care este asociată cu congestia sinusurilor și răcelii. Cercetările arată că într-o supă există un ingredient activ care oferă antioxidanți care ajută la o recuperare mai rapidă

8. Consumă alimente care întăresc imunitatea

Pentru a lupta împotriva virusului, adaugă alimente antibacteriene precum ghimbirul, usturoiul și ceapa la mesele tale zilnice și bea ceaiuri calde din plante. Mănâncă alimente care sunt încărcate cu antioxidanți și au proprietăți antibacteriene și antifungice.

9. Evită declanșatoarele

Factorii declanșatori care pot agrava sinuzita includ alcoolul, înotul, scufundările sau zborul cu avionul atunci când aveți sinuzită, o răceală comună sau o alergie nazală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private