miercuri, august 17, 2022

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică și Geografie (INEGI), din ianuarie până în iunie 2021, au fost înregistrate în jur de 113.899 de decese din cauza bolilor de inimă, bărbații fiind cei mai afectați cu 62.617 decese față de femeile cu 51.276 de decese.

Totuși, deși semnele de avertizare nu sunt deloc „tăcute”, problema este că deseori le confundăm cu afecțiuni minore. De ce sunt diferite la bărbați și la femei?

Te-ar mai interesa: Horoscop 17 august:  O zodie are parte de o mărire...

Nivelurile ridicate de colesterol sau trigliceride, hipertensiunea arterială, obezitatea sau diabetul sunt unele dintre principalele cauze ale dezvoltării unei probleme cardiace, de exemplu, un atac de cord.

Potrivit specialiștilor de la institutul medical Mayo Clinic, atunci când această afecțiune afectează mușchiul inimii, complicațiile pot fi fatale.

Ce este un atac de cord?

Un atac de cord sau un infarct miocardic, așa cum este cunoscut, apare atunci când fluxul de sânge care transportă oxigen către o parte a mușchiului inimii este blocat brusc, de obicei de o acumulare de grăsime, colesterol sau substanțe care formează sânge în arterele coronare, scrie National Heart, Lung and Blood Institute.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

Se crede că un atac de cord se simte ca o durere bruscă însoțită de presiune în piept, dar crezi sau nu, această afecțiune dă semne de avertizare timpurie, dar nu sunt întotdeauna aceleași atât la bărbați, cât și la femei. În plus, avem tendința de a le confunda cu afecțiuni minore.


De ce simptomele atacului de cord sunt diferite la bărbați și la femei?

AMotivul este simplu! Jurnalul Colegiului American de Cardiologie spune că există o diferență în sistemul nostru cardiovascular, în comparație cu bărbații, avem o inimă mai mică și vasele de sânge sunt mai înguste.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

Datorită acestor diferențe biologice, infarctele miocardice pot progresa diferit la bărbați și femei, de exemplu, ele pot acumula colesterol în arterele mai mari care furnizează sânge către inimă, în timp ce noi acumulăm această placă în vasele de sânge mai mici, cunoscută sub numele de microvasculatură.

Deși durerea și presiunea în piept sunt în continuare motivul principal pentru care mergem la urgențe din cauza unui infarct, există unele diferențe între semnele de avertizare care apar la ambele sexe.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. ...

Simptome de atac de cord atât la bărbați, cât și la femei

  • Dureri în piept (la femei)
  • Presiunea toracică (la bărbați)
  • Durere în braț care se extinde la umăr sau maxilar
  • transpirație și greață
  • Respiratie dificila
  • slăbiciune generală

Simptome unice de atac de cord la femei

  • Oboseală extremă (de obicei primul simptom de avertizare)
  • Dureri de spate între omoplați

Simptome unice de atac de cord la bărbați

  • Dureri de spate sau de stomac
  • Disconfort abdominal asemănător indigestiei

De cele mai multe ori, aceste avertizări din partea organismului pot apărea chiar și cu o lună înainte de apariția atacului de cord, cel mai important lucru este că știi să-ți asculți corpul pentru a evita complicații precum aritmii, insuficiență cardiacă sau stop cardiac brusc, care poate fi mortal atunci când nu primiți tratament imediat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private