Sari la conținut

Simptomele bolilor de inimă: Umflarea în partea inferioară a picioarelor ar putea fi un semn de alarmă

Boli cardiace
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Simptomele bolilor de inimă. Umflarea picioarelor se poate întâmpla din mai multe motive. Cu toate acestea, este important să acordați atenție acestui semn și să vă consultați medicul pentru a vă ajuta să vă dați seama ce cauzează această umflătură. S-ar putea să te surprindă faptul că această cauză poate fi sau nu direct legată de picioarele tale. De fapt, o afecțiune cardiacă ar putea să se prezinte prin umflarea picioarelor tale.

Cum identifici o boală de inimă? În orice caz, cel mai bine este să vă consultați medicul pentru un diagnostic și un tratament adecvat.

Insuficiența cardiacă congestivă este o afecțiune de lungă durată. Se întâmplă atunci când inima dvs. nu poate pompa sângele suficient de bine pentru o aprovizionare normală. Inima dumneavoastră încă funcționează, dar pentru că nu poate gestiona cantitatea de sânge pe care ar trebui să o gestioneze, sângele se acumulează în alte părți ale corpului. Sângele și fluidele se adună în plămâni și picioare în timp.

Atunci când apare insuficiența cardiacă congestivă, una sau ambele camere inferioare ale inimii dumneavoastră încetează să mai pompeze sângele în mod corespunzător. Ca urmare, fluxul de sânge încetinește și refulează în venele din picioare, glezne și picioare. Acest lucru duce la edem – umflături cauzate de prea mult lichid prins în țesuturile corpului.

Cunoașterea semnelor de avertizare ale edemului poate ajuta la detectarea, diagnosticarea și tratamentul în timp util. Potrivit Verywell Health, semnele timpurii ale edemului periferic includ:

Picioarele sunt grele
Picioarele și partea inferioară a picioarelor pot începe să pară umflate
Apăsarea pielii umflate lasă o adâncitură
Șosetele, jambierele sau pantalonii se pot simți strâmți și incomozi
Este posibil să vă simțiți pielea strânsă sau caldă
Poate fi mai greu să vă flexați gleznele, degetele de la picioare sau picioarele

Impactul asupra stomacului și a plămânilor

Insuficiența cardiacă congestivă poate provoca, de asemenea, umflături în zona stomacului și este posibil să observați o oarecare creștere în greutate. De asemenea, poate provoca acumularea de lichid în plămâni, ceea ce poate duce la dificultăți de respirație.

Când trebuie să consultați un medic

Edemul poate să nu aibă o singură cauză, motiv pentru care este mai bine să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți o umflătură nouă sau care se agravează la nivelul picioarelor, potrivit timesofindia.indiatimes.com.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel