miercuri, iunie 29, 2022

Simptomele cancerului cerebral care nu trebuie eliminate: inclusiv schimbări bruște de personalitate.

Nu toate tumorile cerebrale sunt cancer pe creier, dar există simptome comune de care trebuie să fii conștient. Problemele de zi cu zi, cum ar fi durerile de cap sau pierderea evidenței gândurilor sunt uneori semnul a ceva grav. Iar „cazurile rare” ar putea fi cancer pe creier.

O tumoare cerebrală este o boală în care celulele se înmulțesc anormal și pot fi canceroase sau benigne. Nu este nevoie să vă faceți griji dacă aveți tendința de a suferi o durere de cap din când în când, asta nu înseamnă că aveți o tumoare pe creier. Cu toate acestea, potrivit NHS, agravarea sau durerile de cap frecvente sunt un motiv pentru a consulta medicul de familie.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

Tumorile cerebrale uneori nu au simptome pentru început sau se pot dezvolta foarte lent în timp. Șansa de a dezvolta cancer la creier sau o tumoare a măduvei spinării este foarte mică, mai puțin de unu la sută, potrivit Societății Americane de Cancer.

În cazul rar în care ați putea avea boala, este foarte important să înțelegeți cât mai devreme semnele de avertizare pentru un tratament mai bun, relatează Mirror.

Semne comune de cancer la creier

Există câteva semne din corpul tău pe care nu ar trebui să le ignori niciodată. Când vine vorba de cancer la creier, iată cinci dintre cele mai comune:

Simptomele cancerului cerebral: 1. Convulsii

Crizele sau convulsiile sunt de obicei legate de epilepsie, dar ar putea fi, de asemenea, un semn al unei tumori pe creier. Potrivit medicilor, aproape 60% dintre pacienții cu tumori suferă de convulsii. Este posibil să aveți, de asemenea, simptome precum greață, vărsături și dureri de cap înainte de o convulsie. Dacă aveți o convulsie și nu aveți nicio boală cunoscută care ar putea să le provoace, cu siguranță ar trebui să consultați un medic în acest sens.

Te-ar mai interesa: CAISELE, pline de vitamine și minerale. Iată ce bo...

2. Senzații ciudate la nivelul membrelor

Dacă întâmpinați pierderea treptată a senzației, slăbiciune sau probleme de mobilitate la un membru, în decurs de zile sau săptămâni, acesta ar putea fi un semn potențial al unei tumori cerebrale. Senzațiile ciudate la nivelul membrelor pot fi, de asemenea, însoțite de pierderea bruscă a echilibrului sau de mers dificil. S-ar putea să le lăsați deoparte crezând că sunteți mai neîndemânatici decât de obicei, dar cel mai bine este să-l verificați, deoarece ar putea fi un semn de ceva mai serios.

Te-ar mai interesa: Pericolul HIV: În lipsa unui set de programe relev...

Simptomele cancerului cerebral: 3. Dureri de cap

Cu toții avem dureri de cap din când în când și, de obicei, nu este un motiv de îngrijorare masivă. Dar durerile de cap frecvente pot fi un simptom comun al cancerului cerebral. Dacă vă treziți brusc dureri de cap mai des decât de obicei, durerea este mai gravă decât de obicei sau remediile care funcționează pentru dvs. nu vă ameliorează, ar trebui să consultați un medic.

4. Probleme de vedere

O modificare a vederii este un alt semn comun al unei tumori pe creier. Acestea ar putea fi lucruri care devin neclare brusc sau au probleme cu vederea periferică. Alte semne de avertizare la care trebuie să acordați atenție includ sensibilitatea la lumină, vederea dublă, vederea plutitoare și mișcările oculare anormale.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

Simptomele cancerului cerebral: 5. Dificultate de a comunica sau de a înțelege oamenii

Să ai un moment ocazional de ceață a creierului în care fie nu îi înțelegi pe ceilalți, fie pierzi urma propriilor gânduri este normal. Dar dacă brusc te trezești cu schimbări cognitive, inclusiv în comunicare sau dificultăți de scris sau de citit mai des, acesta poate fi un simptom al unei tumori pe creier.

O tumoare pe creier provoacă o schimbare a personalității?

O tumoare pe creier poate duce la o schimbare bruscă a personalității tale, deși este rar. Două modificări ale personalității din cauza cancerului la creier sunt:

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

  • Confuzie sau confuzie 

Dacă vă confruntați cu dificultăți să vă concentrați asupra activităților de zi cu zi sau dacă aveți probleme cu memoria, există o mică șansă ca acesta să fie un semn al unei tumori pe creier. Cu toate acestea, rețineți că acest tip de simptome s-ar putea datora doar stresului, lipsei de somn sau menopauzei.

  • Schimbări bruște de personalitate 

Dacă ești brusc agresiv sau lent, atunci când nu este personalitatea ta tipică, ar putea fi un simptom rar al unei tumori în creier.

Dacă sunteți îngrijorat de oricare dintre simptomele de mai sus, consultați-vă medicul de familie sau consultați site-ul web NHS pentru mai multe informații.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private